New York Times: Florida kezd nagyon hasonlítani Magyarországra

2023. február 28. 18:41
A szerző szerint kevesen utánozzák Orbánt olyan hűségesen, mint a floridai kormányzó és sokak szerint leendő republikánus elnökjelölt, Ron DeSantis.

Michelle Goldberg véleménycikket jelentetett meg a The New York Times hasábjain, melyben azt taglalja, hogy Florida egyre jobban kezd hasonlítani Magyarországra. A szerző azt írja: Orbán Viktor magyar miniszterelnök kormánya 2017-ben törvényt fogadott el, amelynek az volt a célja, hogy kiűzze az országból a Közép-európai Egyetemet, a Soros György által alapított iskolát. Ezt követően az egyetem kénytelen volt Bécsbe költözni, ezzel is Orbánt segítve, akinek célja Magyarország liberális demokráciájának lebontása volt – vélekedik Goldberg.

Republikánus reményhős - kicsoda Ron DeSantis?

A cikk szerzője kifejtette, hogy az amerikai jobboldalon sokan csodálják, ahogy Orbán az állam hatalmát a kulturális liberalizmus ellen használja, de

kevesen utánozzák őt olyan hűségesen, mint a floridai kormányzó és sokak szerint leendő republikánus elnökjelölt, Ron DeSantis.

Ugyanis a múlt héten DeSantis egyik törvényhozó szövetségese benyújtotta a 999. számú háztörvényt, amely, amint arról a The Tampa Bay Times beszámolt, DeSantis „felsőoktatással kapcsolatos széles körű elképzeléseit iktatná törvénybe”.

 

***

Nyitókép: MTI/AP

Összesen 106 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés