Az istentelen istentisztelet

2023. február 7. 21:47

Bódi Ábel
Magyar Nemzet
Azt hiszi a pásztor, hogy taníthatja a nyájat egy rideg elektronfelhő, amelyik csak összeollózza a tudását Istenről.

„Mert tudta, hogy a bűnös embert a másik bűnös értheti meg, és csak az tudja igazán rávezetni az igazságra, a krisztusi útra. Olyanok, akik maguk is vétkeznek és szenvednek, akik maguk is ezerszer álltak már fel azok után, hogy visszaestek gyarlóságukba, hogy megélték magát az emberi létet. És akkor jön ez a Csanádi Viktor Holló plébános, és elhívja az istentiszteletére magát a lelketlen »létezőt«, az irgalom érzelmét ismerni képtelen gépet, hogy beszéljen Jézusról, prédikáljon a népnek! Prédikáljon, tanítson, mint ahogy a próféták, az Úr és az apostolok tették.

Elértünk abba a világba, ahol egyesek szerint egy, a megváltásra alkalmatlan és lélek nélküli robot majd mesélhet arról a hatalmas áldozatról, amit Jézus kereszthalála jelentett, a feltámadással egyetemben. Azt hiszi a pásztor, hogy taníthatja a nyájat egy rideg elektronfelhő, amelyik csak összeollózza a tudását arról az Istenről, akihez nekünk embereknek élő és eltörölhetetlen kapcsolódásunk van.

Jézus Krisztus az eucharisztiában a testét (és vérét) hagyta nekünk. Önmagát adta értünk a kereszten és őáltala, ővele és őbenne lelhetjük csak meg az egyetlen utat az örök élethez. Hús és vér. Nem szerverek és mesterséges intelligencia.”

Nyitókép: Képernyőfotó

***

Az URL legyen veletek! - mesterséges intelligencia írta a prédikációt Dömösön

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 24 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés