Münchenben konferenciázott tavaly Alexander Soros társaságában Karácsony és Korányi

2023. február 4. 10:41
Korányi Dávid és Márki-Zay Péter mellett Karácsony Gergely is a németországi városban járt az orosz-ukrán háború kitörése előtt. A biztonságpolitikai konferencián részt vett Soros György fia is.

Márki-Zay Péter tagadja, hogy Münchenben találkozott Korányi Dáviddal az első amerikai utalás előtt – írtuk két napja a Magyar Nemzetre hivatkozva, amely megszerezte az Action for Democracy vezetőjének utazási listáját.

2022 február 18-20 között ugyanis Münchenben rendeztek meg egy biztonságpolitikai konferenciát, melyen felbukkant Soros György fia, Alexander Soros, az amerikai támogatások gyűjtését és útját egyengető Korányi Dávid és Karácsony Gergely főpolgármester is.

Márki-Zay Péter akkori miniszterelnök-jelölt azonban állítása szerint nem volt ott, csak napokkal később érkezett a bajor városba.

A dátumok is azért fontosak, mert néhány nappal a konferencia után, február 24-én érkezett az első utalás az Action for Democracy részéről Magyarországra, többek a Márki-Zay-féle MMM-hez. Összesen egyébként hozzávetőleg négymilliárd forint érkezett a magyar ellenzékhez egy Svájcban bejegyzett alapítványon és a Korányi Dávid által vezetett Action for Democracy (AD) nevű amerikai szervezeten keresztül.

A Magyar Nemzet szombati cikkében Karácsony Gergely szereplését eleveníti fel a müncheni eseményen. A főpolgármester a varsói és az isztambuli polgármester társaságában részt vett egy panelbeszélgetésen, de mivel nem tud angolul, ezért az előre megírt szövegét magyarul olvasta fel. A fordítást Korányi végezte, aki nem sokkal előtte még Karácsony beosztottja volt, és távmunkából adott tanácsot a főpolgármesteri hivatalnak.

Karácsony egyébként olyan magvas gondolatokat osztott meg a jelenlevőkkel, mint „Én vagyok a soros, ezt a szójátékot nem tudom, hogy le tudod-e fordítani”.

A Magyar Nemzet megjegyzi: Karácsony azzal a fordulattal kezdte bemutatkozóját, hogy felidézte, Horthy Miklós kormányzó bűnös városnak nevezte Budapestet. Megszólalásai során a budapesti főpolgármester kritizálta a magyar kormányt, amely szerinte egymás ellen fordítja a kistelepülések és a nagyvárosok lakosságát, gyűlöli a budapesti liberális elitet, nem támogatja Karácsony „ambiciózus” klímastratégiáját.

A lap megint megpróbálta elérni Korányi Dávidot, aki újfent nem reagált a megkeresésre, de így is kijelenthető: az összerakott mozaikkockából kitűnik, hogy tavaly februárban az akkori ellenzéki politika legfontosabb szereplői gyűltek össze Münchenben, olyan személyek társaságában, mint Wesley K. Clark korábbi amerikai tábornok, David Miliband, Nathalie Tocci és Anne Applebaum.

Ott volt továbbá az az Alexander Soros is, aki semmilyen fontos választott pozíciót nem viselt.

Az ő szerepe – az Open Society Foundations elnökhelyetteseként volt jelen – azért is érdekes, mert a Szabad Európán megjelent oknyomozó cikk szerint a baloldalhoz érkező külföldi pénzek nagy része Soros Györgytől jöhetett.

Nyitókép: Facebook

Összesen 41 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Szijjártó Péter az elmúlt időszakban kétszer volt Párizsban, mindkét alkalommal beruházásokról tárgyalt. A Rothschild-család tagjaival a Covid-járvány európai és magyar gazdasági hatásait értékelték"

https://privatbankar.hu/cikkek..

Nektek mindenki Soros, Rothschild, buzi, komonista - ha éppen úgy a jó
A kínaiak nem komonisták, nem buzik, nem zsidók - ha nyomják a kenőpénzt.

Hogy is van ez nálatok, aranyom?

@alter_ego
Nektek mindenki Soros, Rothschild, buzi, komonista - ha éppen úgy a jó
A kínaiak nem komonisták, nem buzik, nem zsidók - ha nyomják a kenőpénzt.

Hogy is van ez nálatok, aranyom?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés