Bagoly mondja verébnek

2023. február 1. 8:40

Gajdics Ottó
Magyar Nemzet
A manipulatív lista ugyanis konkrét károkat tud okozni többek között a befektetők elriasztásával, vagy olyan eljárásoknak szállít hivatkozási alapot, mint a hetes cikkely szerinti és a jogállamisági vegzatúrák hazánk ellen.

„Addig kutatgattak, addig mesterkedtek, mígnem végre sikerült. Magyarország az utolsó helyre csúszott a Transparency International (TI) nevű, sorosista gittegylet legújabb korrupciós listáján az uniós tagországok között. Ki nem tesz erre nagy ívben? – kérdezhetnénk, de ennél sajnos kicsivel komolyabb az ügy.

A manipulatív lista ugyanis konkrét károkat tud okozni többek között a befektetők elriasztásával, vagy olyan eljárásoknak szállít hivatkozási alapot, mint a hetes cikkely szerinti és a jogállamisági vegzatúrák hazánk ellen. Utóbbiak sem a jogállamról, a demokráciáról, netán az oly sokszor emlegetett európai alapértékekről szólnak, sokkal inkább jelentős anyagi veszteséget szeretnének okozni a globalista sorból kilógó, szuverenitásukat még őrző tagállamoknak. Hátha akkor megbukik a nemzeti kormány. Ezért érdemes tisztában lennünk vele, kik listázgatnak itt bennünket, és milyen alapon.

Tehát az elején szögezzük le, hogy a TI a Soros-hálózat egyik legfontosabb ágense. Ez a hálózat úgy működik, hogy a spekuláns pénzén kilóra megvett emberek segítségével, és különböző szolgáltatásokkal, információkkal fizetve befolyást szerez kormányokban, döntéshozó testületekben, beleértve az Európai Unió intézményeit is. Vagyis definíció szerint a korrupció melegágya az egész rendszer.

Végtelenül cinikus, amikor az egyik karját a polipnak látszólag a korrupció elleni harc jegyében tekerik a választott kormányok és politikusok nyakára. Rá­adásul neves tudósok és újságírók többször a szemére vetették az utóbbi években a TI-nek, hogy csak a politikai hatalom megvesztegethetőségét vizsgálják, miközben súlyos korrupciós botrányok által érintett világcégektől fogadnak el pénzt a működésükre, amelyek sokszor nagyobb gazdasági erővel rendelkeznek, mint a kipécézett államok. Rá­adásul ők döntik el, kit kérdeznek meg, kinek adnak a véleményére, mit vesznek figyelembe a pontozásnál.”

Nyitókép: JOHN MACDOUGALL / AFP

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 33 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés