Az ukrán katonai hírszerzés főnöke kimondta: Ukrajna feladata Oroszország szisztematikus gyengítése

2023. január 31. 7:59
Kirilo Budanov szerint be kell lépniük az euroatlanti és európai struktúrákba.

Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés főnöke egy interjúban ezzel összefüggésben kijelentette, hogy Ukrajnának szisztematikusan gyengítenie kell Oroszországot, ehhez pedig aktívan integrálódnia kell az euroatlanti és az európai struktúrákba.

„A mi feladatunk, Ukrajna feladata az Oroszországi Föderáció rendszerszintű és állami szintű meggyengítése.

Ehhez aktívan be kell lépnünk az euroatlanti és európai struktúrákba: politikai, gazdasági, biztonsági, jogi, humanitárius és oktatási struktúrákba egyaránt” – hangsúlyozta a hírszerzés vezetője.

Röviden szólva: épp ez, például Ukrajna NATO-csatlakozása az, amit Oroszország minden áron el akar kerülni, tulajdonképpen a háborút is emiatt indította.

(MTI)

Nyitókép: Gian Marco Benedetto / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Összesen 185 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mármint az ukrán vezetők gazdagon fognak élni az USA-ban vagy a Riviérán...

Azt hiszem, ez el is dönti a régi vitát a bal és jobboldal között, miszerint (balról nézve) a világháborúkért a nacionalizmus és patriotizmus a felelős, ha azokat sikerül kiírtani az emberekből, akkor beköszön az örökké tartó világbéke, a történelem utáni kor.
Ha Ukrajnában nacionalista (a baloldalnál ugye ez a "náci" szinonímája, de ha eredeti jelentésében nézzük, ami azt jelenti, hogy a saját nemzete érdekét néző) kormány lenne hatalmon, az ország lakóinak az érdekét nézné, ami a szomszédokkal való jó viszony ápolása, és a prosperitásra való törekvés. Nem pedig idegen hatalmak kiszolgálása érdekében százezrek vágóhídra küldése, milliók földönfutóvá tétele, és az ország jövőjének tönkretétele.

És hogy is kerültek hatalomra a szovjetek Magyarországon? Csak nem úgy, hogy egy éttermi szalvétán, a "fejlett és művelt nyugat" úgy dobott minket oda nekik, mintha csak pár mázsa szénről lenne szó?
És előtte, hogy is foglalták el a szovjetek Magyarországot és a régiót? Csak nem úgy, hogy Roosevelt kifejezetten a nyugatot akarta felszabadítani, hiába mondta Churchill, hogy a balkán felől is meg kellene nyitni a frontot, hogy azok a részek ne kerüljenek szovjet megszállás alá?
Valahogy mindig elfelejtkeztek a nyugat szerepéről, bármelyik oroszok okozta sérelemről is van szó, pedig mindig ott voltak, akár megbízóként, akár csendestársként.

Ehhez képest folyamatosan az oroszokkal szembeni történelmi sérelmeket emlegeted. Döntsd már el végre, hogy akkor mit akarsz mondani!
És ha eldöntötted, azt is mondd el, hogy akkor ha az oroszokat utálnunk kell, akkor hogyan kell viszonyulnunk a velük akkor kötelékben repülő nyugati államokhoz?

Tehát az oroszok jogosan gondolják, hogy csak ne kerüljön át nagyszámú orosz kisebbséggel rendelkező ország más szövetségi rendszerben.
Folyamatosan mondasz ellen magadnak, amikor meg akarod magyarázni a megmagyarázhatatlant, még nem tűnt fel?

A háború első napjaiban erősen kétséges volt, hogy Zelenszkij egyáltalán az ostromlott Kijevben van-e.
De szerintem ha összeomlanak a frontok, azt ők tudják meg a leghamarabb, és lesz idejük helikopterre szállni.
Amíg az USA nem köt békét az oroszokkal, addig még külföldön is további hasznukat vehetik, mint az "emigráns kormány tagjai" - ahogy a franciáknál is volt a második világháború alatt.

Ja, ahol nyíltan csalnak a választásokon, lehetetlenné téve a népakarat teljesülését - eddig nem volt rá szükség, azt hitték, hogy a média örökké képes kontroll alatt tartani az embereket, de kiderült, hogy annak is megvannak a maga korlátai.
Az USA és a nyugati világ szépen átmegy autokráciába, ahogy ez pár országgal már korábban is megtörtént.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés