Ukrajna EU-csatlakozása nehéz, NATO-csatlakozása lehetetlen – itt a Mandiner Stratéga legújabb adása (VIDEÓ)

2023. január 12. 16:41

2022 egyértelműen a háború éve volt, de Nógrádi György szerint 2023 is könnyen az lehet. Ennek oka szerinte az, hogy az orosz és ukrán katonai, illetve politikai célok egymás szöges ellentétei, egyelőre nincs közös minimum, így pedig nagyon nehéz rövid távon békét, de még fegyverszünetet is elképzelni.

2023. január 12. 16:41
null
Pócza István
Pócza István

A teljes beszélgetés itt tekinthető meg: 

A beszélgetés podcast formában is meghallgatható: 

Jelenleg özönlik a hadianyag Ukrajnába, de a legmodernebb eszközöket senki nem akarja odaadni. Ez egyelőre a régi eszközök háborúja, de csak idő kérdése, hogy megjelenjenek az újak, mert ha bármelyik fél stratégiai hátrányba kerül, a modernebb eszközökhöz fog nyúlni. A biztonságpolitikai szakértő szerint Oroszország közelmúltban tett egyoldalú fegyverszüneti javaslata pusztán PR-húzás: jobb színben akarnak feltűnni a nemzetközi sajtóban, de mindkét fél haladt tovább az eszkaláció irányába. De szóba került még Irán, Tajvan, Brazília és az Egyesült Államok is – évindító biztonságpolitikai körkép Nógrádi Györggyel.

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ppix
2023. január 13. 10:10
Ukrajna már majdnem NATO tagország te pocs. NATO fegyverekkel, támogatással harcolnak. Jellemző hogy a moszkovita rezsim bérkurvái ilyen idiótákat kérdeznek.
pemete jakab
2023. január 12. 21:32
"Ukrajna EU-csatlakozása nehéz, NATO-csatlakozása lehetetlen" A NATO és Ukrajna között lehet szoros együttműködés. Ergo NATO-fegyverek és -alakulatok állomásoztatása sem kizárt Ukrajnában.
P. Savoiardes
2023. január 12. 20:49
Szuper kellemetlen már ez a pali..
sorivo4
2023. január 12. 19:26
Nem lehetetlen. De csak egyes részeinek. A NATO-tag Lengyelországhoz, Romániához vagy Magyarországhoz való csatlakozásával. Ez a legrövidebb útjuk a NATO-ba meg az EU-ba is. Talán az egyetlen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!