Az oroszok felszólították a németeket: Tisztázzák, hogy most háborúznak-e Oroszországgal, vagy sem

2023. január 27. 10:01
Figyelembe véve az ellentmondásos kijelentéseket, Németországnak tisztáznia kéne azokat – szögezte le Marija Zaharova.

Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő pénteken felszólította Németország oroszországi nagykövetét, hogy tisztázza Berlin álláspontját az ukrajnai konfliktusban elfoglalt helyzetéről.

„A német külügyminiszter azt mondta, hogy országa más nemzetekkel közösen harcol Oroszország ellen, miközben minisztériuma nem tekinti saját országát a konfliktus részesének.

Figyelembe véve ezeket az ellentmondásos kijelentéseket, Németország oroszországi nagykövetének tisztáznia kellene azokat”

 – írta az orosz diplomata a Telegram-csatornáján.

Korábban a német külügyminisztérium azt mondta, hogy a Kijevnek nyújtott segítség nem teszi Berlint az ukrajnai konfliktus részesévé. A német diplomácia így kommentálta Annalena Baerbock német külügyminiszter kijelentését, aki a hét elején az Európa Tanács parlamenti közgyűlésén felszólalva azt mondta, hogy „háborút vívunk Oroszország ellen”.

A német külpolitika őrületes éve - íme, Baerbock legemlékezetesebb pillanatai

Ahogy Christine Lambrecht egykori német védelmi miniszter lemondása kapcsán már utaltunk rá a Mandineren, a mindenkori német kabinetben létezik néhány olyan feladat, amit nagyon könnyű rosszul csinálni, a jó teljesítményhez viszont nagy rátermettségre van szükség. Kétségtelenül ilyen a német külügyminiszter munkája is. A német fődiplomata szerepkörét minden oldalról ellentmondások övezik.

Nyitókép: Olaf Scholz és Annalena Baerbock. Fotó: John MACDOUGALL / AFP

Összesen 372 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Akkor miért mondta Baerbock, hogy igen? Akkor szerinted is teljesen hülye, és nemzetbiztonsági kockázatot jelent a német külügyminiszter?

Kereskednek?
Egy egészen konkrétan FIZETÉSKÉPTELEN országnak küldenek akkora értékű haderőt, fegyverzetet, amit az az ország békeidőben sem tudott volna kifizetni.

Meg nekem a kereskedés fogalmán egy kissé már kívül esik "néhány" dolog:
- KATONÁK KIKÉPZÉSE,
- KATONAI TANÁCSADÁS,
- KATONAI HÍRSZERZÉS ÁTADÁSA,
- brutális szankciók a másik fél terhére, a gazdaságon kívül is, az élet minden területén,
- már-már rassiszta jellegű iedológiai tombolás a másik fél ellen,
stb. stb.

De még egyszer: nem velem vitatkozol. Nem én mondtam, hogy Németország háborúban áll Oroszországgal, hanem maga A NÉMET KÜLÜGYMINISZTER!

A világkommunizmus hadban állt az USÁ-val, sőt az egész még nem kommunista világgal.

A vietnami háború már a múlt, azzal nem mész semmire, ha felemlíted.
Most arról van szó, hogy a hülye kvótanő külügyminiszter szerint Németország háborúban áll Oroszországgal. Ha ez így van, akkor indulhat egy rakéta az oroszok ellen hadat viselő Németországra? Vagy csak Németországnak van joga Oroszország ellen fellépni, belepofázva két ország konfliktusába?

Tévedett, na! Csak az nem hibázik, aki nem dolgozik. Ha az oroszok meg tévedésből megszórják Berlint atombombával, majd közösen röhögnek egyet és megisznak egy vodkát. Így megy ez.

Brüsszel beszédesen hallgat....
El kellett volna határolódnia.

Semmit. Ha egy NATO tag megtámad egy nem NATO tagot, az nem az ötös cikkely.

A helyedben többet kérnék külföldi tartó tisztedtől, hiszen keményen dolgozol.

Ma van a holokauszt áldozatainak nemzetközi emléknapja, amiről a mandiner nem emlékezik meg, de helyette lelkesen számol be arról, hogy ehetjük a tücsöklisztet.......szégyen.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés