Megvan a döntés: első lépésként ennyi Leopardot küldenek a németek

2023. január 25. 12:29
A támogatás azt szolgálja, hogy az ukrán hadsereg minél gyorsabban felállíthasson két zászlóaljat a német gyártmányú harckocsikból.

 Németország Leopard 2 harckocsikkal is segíti Ukrajnát az orosz támadás elleni védekezésben – közölte a szövetségi kormány szóvivője szerdán.

Steffen Hebestreit közleménye szerint a szerdai berlini kormányülésen hozott döntés alapján első lépésként egy századnyi,

vagyis 14 darab Leopard 2 A6 típusú harckocsit adnak át a német hadsereg (Bundeswehr) állományából.    

A támogatás azt szolgálja, hogy az ukrán hadsereg minél gyorsabban felállíthasson két zászlóaljat a német gyártmányú harckocsikból. Ehhez más országok is átadnak ilyen járműveket Ukrajnának, amihez megkapják a német kormány engedélyét.   

Olaf Scholz kancellár kiemelte: a döntés megfelel a kormány eddig is követett alapelvének, miszerint Németország a partnereivel szorosan együttműködve segíti Ukrajnát az orosz agresszió elleni védekezésben.

(MTI)

Nyitókép: Wikipédia

Összesen 248 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A hazájuk és a kontinens elárulói...

Két megjegyzés:

1) Még ilyen brutális, egyre inkább a totalitarizmusba hajló propaganda-úthenger mellett is a németek kb. FELE kifejezetten ELLENZI tankok küldését... demokrácia, mi...

2) És már olyannyira kiléptünk bármiféle RACIONÁLIS keretből, hogy már magyarázat, indokolás sincs az ÉLES váltásra... hova jutottunk onnan, hogy ez nem a mi háborúnk, nem szabad közbelépnünk stb.
És most már tényleg egyre megállíthatatlanabb az ESZKALÁCIÓ. Hiszen HA mostantól az oroszok győznek, akkor ÚGYMOND AZ EGÉSZ NYUGATOT VERIK LE, ha meg az oroszok veszítenek, akkor ÚGYMOND A NYUGAT VERI LE ŐKET... hogyan lehet ebből kiszállni?!? Hogyan nem lesz ebből a végén nukleáris armageddon?
EZEKRŐL AZ ŐRÜLT KOCKÁZATOKRÓL MIÉRT NEM ESIK EGY SZÓ SEM? A KONFLIKTIS LEHETSÉGES KIFUTÁSAIRÓL MIÉRT NINCS SEMMIFÉLE DISKURZUS?

Lehet, hogy te a megkapott propagandát mondod fel, de a többség a bárhol fellelhető, egyik oldalról nagyobb, másikról oldalról kisebb mértékben hallható tényekből, véleményekből, elemzésekből alkot véleményt.

Miért kéne mások háborúját, amelyben nincsenek egyértelműen csak jók és csak rosszak, pusztán az egyik fél véleménye alapján értékelni?

Kérdezd meg Észak Koreát, Pakisztánt, Indiát, Dél Afrikát, vagy Izraelt, hogy csak őket említsem.

Nem ez volt az eredeti kérdésed, hanem az, hogyan lehet atomfegyvert beszerezni. A mostani kérdésedet ne nekem tedd fel, hanem ukrán, vagy nyugati barátaidnak.

a nacik ujbol az ukran buzamezokre vetettek szemet

az egyezmenyben volt Donyeck es Luganszk autonomiaja es Ukrajna foderativ allamma alakitasa. Egyertelmu hogy ezzel mi volt a cel: egy ukran nato csatlakozast megvetozott volna a Donbassz. A betu szerint betartott egyezmeny gyakorlatilag a Donbassz, kozvetve Moszkva vetojoga lett volna Kijev kulpolitikajat illetoen meg kb minden sarkalatos torvenyben

Úgy tűnik, te egyre hülyébb leszel. Lóugrásban feleselsz minden értelem nélkül.

A Belvárost rettegéssel tölti el a hír...a Momentum, a DK, a PM, az LMP, a Jobbik, az MSZP politikusai lázas repülőjegy vásárlásba kezdek, mindenki Ausztráliába készül. Elterjedt ugyanis a híre, hogy a dollármilliárdos támogatások fejében a szponzorok elvárják tőlük, hogy jelentkezzenek a Leopárd harckocsik kezelésével kapcsolatos kiképzésekre, Németországban, Lengyelországban, Hollandiában, Spanyolországban. Ezen országok budapesti nagykövetségei már várják a jelentkezőket.
A magyar kormány nem küld fegyvereket, így Leopárdokat sem - még a kiképzésre használtakat sem - , de az ukrán nép európai értékekért vívott szabadságharcát támogató ellenzéktől elvárják a személyes áldozatot, akár a hősi halált is.
A Momentum vezetése már lemondott, Orosz Anna lemondta pártelnöki bejelentkezését, bár reménykedik abban, hogy nőként, anyaként legfeljebb hátországi, kórházi szolgálatra osztják be. Klári napi érintkezésbe lépett a bolgár rokonokkal, s már készen várja családját egy szép lakás Szófiában. Pedig már elővette a Putyinnal készült családi fotót, az előszoba falára tűzte azt a fényképet, amelyen Podgornij a Szu Legfelső tanácsa Elnökségének elnöke az Októberi Forradalom rendet nyújtja át a papának, az MSZBT elnökének. Igazából az orosz csapatokat látta volna szívesebben Budapesten, miután azok rendet tettek a náci Ukrajnában.
Kunhalmi családja is pánikban van, előveszi a családi relikviákat--Lenini kép, szobor, szamovár, az ellenforradalom leverésében szerzett érdemekért kapott Szocialista Hazáért Érdemrend, magyar-orosz, orosz-magyar szótár - s nem tudja mitévő legyen. valójában ezeket azért őrzi, hogy amennyiben az oroszok érnek ide először - Hofi is ezt mondta anno - , akkor a Szovjetunió iránti örökös hűség bizonyítékaként ezekkel váltsa meg a bizalmat.
A Jobbik vezetői nyugodtak, magabiztosak pártelnökük szoros kapcsolatokat ápol az oroszokkal, akik elmondták neki, hogy nyicsevo, nye beszpakoszja......nektek nem kell menni sehová sem. Szóval titkokba minden ellenzéki itthon várta az oroszok érkezését, s most döbbenttel fogadják, hogy a Leopárdokban ülve kell befejezni politikai pályafutásukat.......

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés