Lebuktak: itt vesznek külföldi ingatlanokat a szankciókkal sújtott oroszok

2023. január 25. 20:49
Ami a németeknek Mallorca, az oroszoknak Törökország, ráadásul nemcsak befektetésképpen veszik a külföldi ingatlanokat, tömegek telepednének le ott.

Egyre több ingatlant vásárolnak fel gazdag külföldiek Mallorcán – háborognak a helyiek a Deutsche Welle szerint.

Ingatlanárak háborúja

A portál írásában rámutat: a szigetlakóknak elegük van abból, hogy alul maradnak az ingatlanháborúban, és azt fontolgatják: betiltják a külföldiek ingatlanszerzését.

Ekkora bizniszek lennének az ingatlanpiacon?

Az ingatlanok vásárlása, valamint az ingatlan befektetés az orosz-ukrán háború ideje alatt sem állt le. Hiszen míg a németek például leginkább Mallorcát és Görögországot célozták meg, 

a szankciók közé beszorított oroszok Törökországot szemelték ki maguknak. Az orosz állampolgárok rekordszámú lakást vásároltak Törökországban tavaly

– írta meg a Világgazdaság.

Miért vesznek külföldi ingatlant az oroszok?

Mint a portál rámutat: az oroszok nemcsak befektetésképpen veszik a lakásokat, hanem tömegek telepednének le Törökországban.

Állampolgárságot azonban csak azok kaphatnak, akik legalább 400 ezer dollárért vásárolnak ingatlant.

A nagy vásárlói érdeklődésnek köszönhetően kilőttek az árak is – teszik hozzá. A Knight Frank ingatlan-tanácsadó szerint az általuk vizsgált 56 ország között leggyorsabban a törökországi négyzetméterárak drágultak a tavalyi év utolsó negyedévében. Emellett a cég lakásárindexe 57,6 százalékos növekedést ért el, ami szintén csúcs – olvasható a portál cikkében.

A Világgazdaság teljes cikkét a témában ide kattintva olvashatja!

 

Nyitóképünk csupán illusztráció! A képen lakóépületek Mallorcán. (Fotó: OLART Fabien / Hemis.fr / hemis.fr / Hemis via AFP)

Összesen 34 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Miért nem írtok arról, hol vesznek ingatlant Dobrevék, az országot lerabló bolsik?

A világ vándorlása mindig keletről nyugatra haladt.

Most szólt az egyik barátom, középen, balról az első emeletes ingatlan Gyurcsány tulajdonában van, egy volt komlói bányász családot foglalkoztat takarítóként.

"Ténykérdés, hogy ma a világ Európán kívüli három hatalmi központja az Egyesült Államok, Oroszország és Kína. Magyarország számára a szövetséges és barát az Egyesült Államok, de Oroszországgal és Kínával is szoros partneri kapcsolatot kell kiépíteni, akkor is, ha nem mindenben értünk egyet velük, mert ez Magyarország érdeke" - vélekedett a márciusban lemondott volt miniszterelnök, Feri 2009-ben.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés