CNN: Amerika 30 Abrams tankot küldhet Ukrajnának

2023. január 25. 6:26
A tengerentúli sajtó szerint már a héten bejelenthetik a döntést.

Az Egyesült Államok az a terve, hogy mintegy 30 Abrams tankot küldjön Ukrajnának – mondta a CNN-nek két amerikai tisztviselő. Korábban a Mandiner írt róla, hogy a Wall Street Journal szerint a bejelentés már a héten is megérkezhet.

A CNN szerint a tankok tényleges szállításának időpontja még nem világos, és általában több hónapot vesz igénybe a csapatok kiképzése a harckocsik hatékony használatára. Az egyik meg nem nevezett tisztviselő szerint az Egyesült Államok kis számú mentőjárművet is küldeni fog.

Még a héten megszülethet a döntés, tankokat küldhet Ukrajnába Biden

***

Nyitókép: WILLIAM WEST / AFP

Összesen 59 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Igen, én is ezen gondolkodom, hogy mire jó ez az egész.

Az ukránok 300 tankot kértek még tavaly novemberben, (és szerintem ezzel még alá is lőttek az igényeiknek), erre most idén kapnak majd egész évre elosztva 30 Abramset, meg talán 20-30? Leopard 2-t. Ennyi tank mire lesz elég?

Tartani kell az oroszokkal az ellensúlyt, hogy nekik ez minél többe kerüljön, minél tovább kell fárasztani őket. Ehhez pedig nem az kell, hogy az eredeti határig visszaszorítva őket véget érjen a háború. Orosz területre lépve nyilván brutális válasz érkezne.

Bár az is kérdés, hogy milyen mennyiségben, milyen minőségben tudnak ukrán kezelő személyzetet kiképezni ezekre a fegyverekre? Az is kérdés, hogy az oroszok mennyire fogják rombolni az infrastruktúrát, a szállítási vonalakat a front felé?

Várható, hogy az infrastruktúrát, a szállítási útvonalakat fogják még jobban támadni. Sajnos, ennek a lakosság is kárát látja. Hosszú az út a határtól a frontig.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés