Még a héten megszülethet a döntés, tankokat küldhet Ukrajnába Biden

2023. január 24. 18:22

Korábban a Pentagonban sem rajongtak azért, hogy amerikai tankokat adjanak az ukrán haderőnek.

2023. január 24. 18:22
null

A Biden-kormány hajlik arra, hogy jelentős mennyiségben küldjön M1 Abrams-típusú tankokat Ukrajnába, a bejelentés már a héten is megérkezhet – értesült a Wall Street Journal.

A lap értesülései szerint a Biden-kormány ezzel a lépéssel ki akarja ugrasztani a nyulat a bokorból, és arra számítanak, hogy a bejelentést követően a németek, mint ígérték, maguk is küldenek harckocsikat az ukránoknak és nem gördítenek akadályokat az általuk gyártott, de

szövetséges államok  hadrendjében szolgáló tankok átadása elé sem.

Felhívják a figyelmet arra, hogy a Pentagonban sem rajongtak azért, hogy amerikai tankokat adjanak az ukrán haderőnek, ám ennek ellenére Biden, a fenti konfliktust megoldandó, ígéretet tett Scholznak, hogy utánanéz, tudnak-e mégis harckocsikat leszállítani Kijev számára. Az amerikai aggályok többek között arra vonatkoznak, hogy az Abramsek működtetéséhez komoly kiképzésre és jelentős logisztikai támogatásra van szükség.

Nyitókép:A képen amerikai Bradley-harckocsik láthatóak. Fotó: Delil souleiman / AFP

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zolotarjov
2023. január 24. 22:32
Lancet vs Paladin M109.. https://youtu.be/o2NXOg8ET5g
Kamcsatka5
2023. január 24. 21:44
Ami zászlókat is küldenek, Cappa lefényképezheti!
Akitlosz
2023. január 24. 21:20
Egymást heccelik bele nagyobb háborúba Amerika és Németország valamint a többiek is, Anglia, Franciaország, Lengyelország.
Menhetten
2023. január 24. 20:35
Megkezdték ukrán pilóták kiképzését az Egyesült Államokban. Még tavaly nyáron, 2022. júliusában, az Egyesült Államok képviselőháza 100 millió dollárt hagyott jóvá az ukrán pilóták F15-ös és F16-os amerikai vadászgépekre való kiképzésére 329:101 szavazati aránnyal. Ez a lépés a 840 milliárd dolláros védelmi kiadási csomag része volt a Pentagon költségvetésében...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!