Amerikai lap: Magyarország biztonságos és rendezett

2023. január 24. 10:49
A The American Conservative szerzője szerint a magyar fiatalok rokonszenveznek az USÁ-val, de tartanak is tőle, mert látják, mivé válhat országuk, ha a „woke-Amerikát” követik.

Magyarországra állandó nyomás nehezedik az Európai Unió felől, hogy törölje alaptörvényéből azt a megállapítást, mely szerint a házasság férfi és nő között köttetik – írja Rod Dreher, az American Conservative egyik cikkében, aki szerint Magyarország ma olyan, mint az Egyesült Államok volt „normális” időszakában.

Budapest biztonságos, itt félelem nélkül sétálhat az ember

Rod Dreher a portál hasábjain ír, hogy amikor megakadt a szeme a Baton Rouge-ban történt lövöldözésen, elgondolkodott azon, vajon milyen bizarr képet festhet Amerika Budapestről nézve. Dreher szerint ugyanis Budapest egy biztonságos város, ahol a nap bármely szakában szabadon, félelem nélkül sétálhat az ember. „Nem azért, mert mindenhol rendőrök lennének, és nem is azért, mert Magyarország egy tekintélyelvű állam volna.

Egyszerűen biztonságos és rendezett”

– jegyzi meg az amerikai író, majd hozzáteszi: sajnos Párizsban vagy Londonban már nem egészen így néz ki a helyzet. „Amikor az emberek megkérdezik, milyen Magyarország, általában azt mondom nekik, olyan, mint Amerika, amikor még »normális« volt” – írja Dreher.

Lőfegyveres támadásban többen megsebesültek egy éjszakai klubban Louisianában

Az American Conservative szerzője kitér arra is, hogy nem rég találkozott egy csoport magyar diákkal, akik megkérdezték tőle, mi volt az az esemény, amely akkora lendületet adott a woke-ideológiának, hogy terjedése mára megállíthatatlanná vált?

A magyarok – különösen a fiatalok – rokonszenveznek az USÁ-val, de tartanak is tőle, mert látják, mivé válhat országuk, ha a »woke-Amerikát« követik” – magyarázza Dreher. Az író szerint e kérdésben nehéz ok-okozati összefüggésben gondolkodni, de úgy véli, a woke-fordulópont 2006-ban történt az Egyesült Államokban,

amikor a Kongresszusban elbukott az az alkotmánymódosítási javaslat, mely meghatározta a hagyományos házasság fogalmát.

Ma Magyarország is állandó nyomás alatt áll az Európai Unió felől, hogy törölje alaptörvényéből azt a megállapítást, mely szerint a házasság férfi és nő között köttetik” – állapította meg Dreher.

„A nemek teljes lerombolásának nem szabadott volna megtörténnie”

Megjegyzi: a melegházasság engedélyezését közel sem tartja olyan radikálisnak, mint a nemek teljes lerombolását. Utóbbinak – véleménye szerint – nem szabadott volna megtörténnie, de megtörtént. Azonban úgy véli, valahol mégis itt keresendő a probléma gyökere, hiszen – mint írja – az azonosneműek házassági jogának biztosítása szükséges előfutára volt a transzjogok teljes tárházának.

Dreher egy korábbi publicisztikájában arról írt, hogy az LMBTQ és woke propagandával a legnagyobb baj a telhetetlensége. Ha a törvényhozók útját akarják állni az ideológiák túlkapásainak, akkor átfogó és agresszív törvénykezésre lesz szükség.

Amerikai lap az LMBTQ-ideológiáról: Magyarország „normális" hely, ahogy az Egyesült Államok is az volt, mielőtt elveszítette az eszét

 

Nyitókép: Mátrai Dávid

Összesen 65 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Lehet, hogy te csak ennyire jutottál az életben, ez legyen a te bajod. Ennyit érsz és kész. De azért ne általánosíts.

A te általad fogyasztott propaganda színvonala olyanokat termel ki, mint amilyen te vagy. Érvek nélküli bohócokat.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés