Súlyos vádak: magyar származású nő verhette át az ukrán haderőt, hatalmas károkat okozhatott, az illető tagad

2023. január 3. 17:51
A fiatal nő szerint szimpla rágalomhadjárat folyik ellene.

Egy magyar származású, ausztrál állampolgárságú fiatal nő verhette át az ukrán haderőt. Emese Fajkot azzal vádolják, hogy több millió dollár értékű orvosi felszerelést lopott el ukrán katonáktól, azonban a fiatal nő tagadja, hogy ez valaha is megtörtént volna – értesült a Daily Mail.

A lap szerint Fajk azután csatlakozott az ukrán idegenlégióhoz, hogy egy portugál szigeten meglopta a főbérlőjét és a barátját. 2022 júliusában már mint az ukrán idegenlégió kommunikációs igazgatója bukkant fel.

Az SZBU is vizsgálódik

Hozzátették, hogy a fiatal nőt azután vetették alapos vizsgálat alá – ebbe beleértve az SZBU-t is – , hogy a légió vezetői tudomást szereztek múltbéli ügyeiről. A jelentések alapján felmerült, hogy

ő állhat egy 2,5 millió dolláros orvosi szállítmány eltűnése mögött, és egyéb háborús felszerelések és adományok „elszívásához” is köze lehet.

Fajk ugyanakkor azt állítja hogy még nem látott bizonyítékot az ellene felhozott vádak alátámasztására, és „rágalomhadjáratnak” nevezte azokat. 

A mostani ügy nem az első komolyabb korrupciós botrány az ukrán idegenlégió körül: nemrég az ukrán Kyiv Independent írt hosszas cikket arról, hogy az alakulat egyik legbefolyásosabb vezetője egy Lengyelországból szökött bűnöző, aki egyebek mellett fosztogatásra utasította az alakulat tagjait – írta a Daily Mail.

***

Cikkünk megjelenése után közleményben tagadta az ellene felhozott vádakat Fajk Emese. A nő az ukrán idegenlégióval kapcsolatos, vele szemben megfogalmazott, világsajtót bejáró vádakra úgy reagált a Facebookon: „Közvetve vagy közvetlenül útjában voltam olyan embereknek, akik ki akarták használni a légiót a saját előnyeikre. Ugyanezek az emberek a forrásai azoknak az alaptalan vádaknak és támadásoknak, amiknek hónapok óta az áldozata vagyok.”

Fajk szerint eddig nem mutattak fel neki bizonyítékokat az ellene felhozott vádakhoz. Kijelentette azt is: nem vett részt katonai gyógyszerek szállításában semmilyen formában.

Azt közölte: a hadsereg és az SZBU ukrán biztonsági szolgálat képviselői arról biztosították őt, hogy nincsenek ellene zajló nyomozások. Azt is állítja: továbbra is élvezi katonai feljebbvalói bizalmát, ők engedték meg neki a poszt közlését is.

„Azzal vádolni engem, hogy az ellenséggel működök együtt, azok után, hogy többet szolgáltam Ukrajnában, mint a vádlóim, nem csak nevetséges, hanem egyenesen undorító” – írta posztjában Emese Fajk.

Nyitókép: Twitter-fotó

 

 

Összesen 140 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A Daily Mail írja, hogy "Hungarian-born 'international conwoman'", úgyhogy náluk reklamálj!

A kiejtéséből tudni, hogy nem született ausztrál. Viszont már Ausztráliában is volt botránya: egy négymillió dolláros ingatlant vásárolt hamis banki igazolással.

Lengyelorzságból szökött bűnöző, magyar származású csaló, ukrán emberről az ilyesmi feltételezhetetlen, mondhatni genetikai képtelenség, ha ezek nem lennének, ukrán korrupció sem lenne.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés