Verhofstadt új ötlettel állt elő: minél több a vétó, annál több pénzt tartsanak vissza Magyarországtól

2022. december 8. 11:42
„Az uniós szuverenitás nem eladó!” – hirdeti a belga liberális politikus.

Mint arról a Mandiner beszámolt, Orbán Viktor az Ecofin keddi ülésével kapcsolatosan úgy nyilatkozott, hogy „Magyarország – bilaterális alapon – kész pénzügyi segítséget nyújtani Ukrajnának. Nem vétóztunk, nem zsaroltunk. De meg akarjuk győzni az EU-tagállamokat arról, hogy nem a közös uniós adósság a megoldás”.

Mindezt másképp látja Guy Verhofstadt. A liberális belga politikus eddig is következetesen az uniós vétó eltörlését képviselte, és most Twitteren azt találta mondani, hogy minden egyes „fenyegetéssel” duplázzák meg a Magyarországtól visszatartott uniós pénzeket. 

Egy vétó: 5,8 milliárd euró. Két vétó: 11,6 milliárd euró. Három vétó: 23,2 milliárd euró”

– írta

A politikus posztját itt nézheti meg:

Nyitókép: Alexandros Michailidis / POOL / AFP

Összesen 154 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Jó ötlet!
Majd emlékezzünk erre, amikor Magyarország nettó befizető lesz (ha lesz még akkor EU, persze)
Aztán a befizetendő pénzekből lehet levonni a tételeket -
Korrupt brüsszeli politikusok elszámoltatásának hiánya: 1md euró
Őshonos nemzeti kisebbségek jogait garantálni kívánó népszavazás eredményének szándékos figyelmen kívül hagyása: 5md euró
Migránskvóta erőltetése: 2md euró
LMBTQ mozgalmak támogatása: 3md euró
Woke ideológia terjesztése: 4md euró

Nem is. De a dolgozó népnek igen.

Így is jó. Akkor minél több pénzt tartanak vissza, annál több legyen a vétó. 1 milliárd euró - 1 vétó. Nézzük meg, ki bírja tovább. Aztán mindenki megy a saját útján: LMBT kommunista birodalom erre, Magyarország arra. Rövid távon nem járunk jól, de idővel a további kimenekülőkkel újrakezdjük az együttműködést.

Persze, tudjuk, más a pofázás és a napisajtóorbánozás és más a döntéshozatal, de amit az újkommunisták megengednek maguknak az már tenyérbemászó.

Az unió a saját jogállamiságát és a demokráciát rúgja fel. Ursula von der Pfizer helyében befognám Verhofstadt száját. Sokat árt az uniónak.

És ha elfogy a visszatartandó pénzünk, még mi küldjünk nekik itthonról a konyhafiából, hátha az megnyugtatja Guyt.

Képzeld, Werhofstadt, mint a tárgyilagosságáról, elfogulatlanságáról ismert politikus, miután a Bizottság közzétette a tagállamok 2020-as adócsalásaira vonatkozó elemzését, azonnal eljárás indítását követelte a vezető adócsaló országok ellen, így hazája ellen is. Mindez persze nagy felháborodást váltott ki.
A Bizottság 2020-as adócsalást elemző anyaga megállapította, hogy a tárgyévben összesen 93 milliárd euró esett ki uniós szinten a költségvetésekből az adócsalások miatt. A legtöbb adócsaló Olaszországban volt, ott 26 milliárd euró a kiesés, második Franciaország / 14 milliárd/, harmadik Németország/11 milliárd/, Románia/7,4 milliárd/ ,Lengyelország/5.3/, Belgium/4.7/.....Magyarország 0.7 milliárd// euró.

Miként Szörényi kapcsán írtam, az orosz főrabbi szerint a zsidóságnak a befogadó nemzethez kell alkalmazkodnia, vele kell együttműködnie, az adott ország közös javát kell szolgálnia. Nos ez magyar vonatkozásban nem mondható el, s az itt kommentelők között is jól látható, ki tekinti hazájának ezt a szép országot, s ki csak lakhelynek, ki támogatja a nép boldogulását, ki akadályozza, ki örül annak, ki az ellenérdekelt.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés