Verhofstadt beszólt Orbán Viktornak, aztán vett egy mély levegőt, és az uniós vétó eltörlését követelte

2022. november 30. 17:55

„Az egyhangúság szabálya gúnyt űz az EU politikájából” – közölte a liberális EP-képviselő.

2022. november 30. 17:55
null

Guy Verhofstadték már korábban petíciót indítottak az uniós vétó megszüntetésére, a liberális politikus most ismét a vétó intézményét támadta. „Az egyhangúság szabálya gúnyt űz az EU politikájából. Az Orbánnak szánt pénzek Kijev támogatásához és a multinacionális vállalatokra kivetett minimumadóhoz kapcsolódnak.

– írta a Twitteren.

Felszólította az EU-t: „Szüntessük meg a vétót!”

 

Pipák és ikszek: Magyarország jó úton halad az uniós pénzek irányába, de még nem kapja meg azokat

Ma délben sajtótájékoztató keretében derült fény arra, hogy pontosan mi is az álláspontja az Európai Bizottságnak a magyar nemzeti helyreállítási tervvel, a jogállamiság magyarországi helyzetével és az uniós költségvetés védelmével kapcsolatban. Kiderült: a magyar újjáépítési terv a legkiválóbbak között van - fogalmazott a mai kormányinfón Navracsics Tibor területfejlesztésért felelős miniszter.

Nyitókép: Alexandros Michailidis / POOL / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP

Összesen 150 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2022. december 01. 17:22
Egy libsi f..., aki EU-s pénzből ujitatta fel kicsinyke házát! No akkor ki a korrupt?????
5m007h 0p3ra70r
2022. december 01. 10:40
"Az egyhangúság szabálya gúnyt űz az EU politikájából" Az egyhangúsági szabály eltörlésével azt az egyhangú politikát akarják megvalósítani ami emiatt önmaga szatírája.
madar299
2022. december 01. 08:41
Fogtündérke egy politikai pankrátor. Pontosan tudja hogy a vétó eltörlését , azoknak kellene megszavazni, akik vétózhatnak.
dezodor
2022. december 01. 08:10
Ezt az uniót kéne már eltörölni, vagyis a vezetését. Mindenesetre látszik az egyesült államok kiépítése, nem véletlenül ordibálta a kampányban Aladár.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!