Rakétaeső: Odesszát több találat is érte

2022. december 5. 18:13
Az orosz erők újabb nagyszabású rakétatámadása során hétfőn két infrastrukturális létesítményt ért találat a dél-ukrajnai Odessza megyében - közölte Kirilo Timosenko, az ukrán elnöki iroda helyettes vezetője a Telegram üzenetküldő alkalmazáson.

A tisztségviselő hozzátette, hogy egy embert szállítottak sérülésekkel kórházba. Arra nem tért ki, konkrétan mit találtak el az orosz rakéták. Az odesszai városi tanács arról adott hírt, hogy a megyeközpont egy részében megszakadt az áramellátás, emiatt leállították az elektromos árammal működő közösségi közlekedési eszközöket a városban.

Úgyszintén leállították a távhőt biztosító összes városi kazánházat is, valamint a helyi vízművek közlése szerint teljesen megszűnt a vezetékes vízellátás Odesszában. Az Ukrenerho áramszolgáltató társaság sajtószolgálata több helyütt vészleállás történt az elektromos infrastruktúra károsodása miatt. Részleteket későbbre ígértek.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök videoüzenetet intézett a lakossághoz, amelyben kijelentette, hogy az ukrán légvédelem az orosz rakéták többségét lelőtte, és megkezdődött az áramellátás helyreállítása. Az Ukrajinszka Pravda hírportál moldovai médiajelentésekre hivatkozva jelentette, hogy az ukrán határ közelében fekvő moldovai Briceni város közelében a helyi rendvédelmi szervek munkatársai egy rakétát találtak az Ukrajnát ért újabb nagyszabású támadás után.

A területet a rendőrök és a határőrök körülkerítették, várják a különleges szolgálatok szakembereinek megérkezését. Ukrajna nagy részében légiriadó volt hétfő délután, Kijevben tömegek menekültek a metróállomásokra, kritikus infrastruktúrákat értek támadások.

ÉLŐ: Több mint száz rakéta zúdul Ukrajnára, az elsők már be is csapódtak

Bendarzsevszkij Anton külpolitikai szakértő a Facebook-oldalán a következőket írta hétfő 12 óra után: „Miközben éppen egy kijevi ismerősömmel volt egy kora délutáni betervezett interjúm az áram- és vízellátásról Ukrajnában, Oroszország rakétákat lőtt ki. Az ukrán előzetes becslések szerint éppen most, ebben a pillanatban mintegy 107 szárnyas rakéta tart ukrán területek felé.

(MTI) 

Nyitókép:  Yevhen TITOV / AFP

Összesen 114 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Megbízlak azzal, hogy menj érte és hozd be.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés