Az ukrán hatóságok ismét az ortodox egyházaknál tartottak házkutatást

2022. december 2. 13:41
Újabb házkutatásokat tartott az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) a moszkvai patriarkátushoz tartozó ukrán ortodox egyház több kolostorában és templomában - közölték az ukrán hatóságok pénteken a Telegramon.

A hivatalos tájékoztatás szerint a nyugat-ukrajnai Zsitomir és Rivne régiókban, valamint Kárpátalján végrehajtott műveletek az orosz titkosszolgálat szabotázstevékenysége elleni intézkedések részét képezték. Az SZBU az utóbbi hetekben már számos egyházi épületet ellenőrzött országszerte.

A rendőrséggel és a nemzeti gárdával együtt végrehajtott házkutatások során oroszbarát irodalmat, jelentős mennyiségű készpénzt és gyanús orosz állampolgárokat találtak az ukrán ortodox egyház Moszkvához hű szárnyához tartozó kolostorok helyiségeiben az SZBU sajtószolgálata szerint.

Ismét lecsapott az SZBU Kárpátalján: most apácáknál kerestek „felforgató tevékenységre" utaló jeleket

Házkutatást tartott az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) szerdán a Munkácsi járásban található Szolyva mellett a moszkvai patriarchátushoz tartozó, Cirill és Metód nevét viselő női szerzetesrend székhelyén - adta hírül a Kárpáti Igaz Szó. A kárpátaljai lap szerint a SZBU közölte, hogy egy kémelhárítási műveletet hajtottak végre a munkácsi egyházmegye alárendeltségében működő női kolostorban.

(MTI)

Nyitókép: Sergei Chuzakov/ AFP

Összesen 34 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

elobujt beloluk az ogpus veruk.
az egyhaz es allam szetvalasztasa alatt az obolsevikok mindig is az egyhaz allam ala rendeleset ertettek.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés