Ismét lecsapott az SZBU Kárpátalján: most apácáknál kerestek „felforgató tevékenységre” utaló jeleket

2022. november 30. 17:28

A hatóságok szerint az akció célja az volt, hogy a Szolyva melletti kolostort ne használhassák fel oroszbarát propagandára.

2022. november 30. 17:28
null

Házkutatást tartott az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) szerdán a Munkácsi járásban található Szolyva mellett a moszkvai patriarchátushoz tartozó, Cirill és Metód nevét viselő női szerzetesrend székhelyén – adta hírül a Kárpáti Igaz Szó.

A kárpátaljai lap szerint a SZBU közölte, hogy egy  kémelhárítási műveletet hajtottak végre a munkácsi egyházmegye alárendeltségében működő női kolostorban. Az SZBU sajtószolgálata szerint a hatóságok

Közölték: az akció célja az volt, hogy a Szolyva melletti kolostort ne használhassák fel oroszbarát propagandára, és ne rejtegessenek ott ellenséges szabotázs- és felderítőcsoportokat, illetve fegyvereket. Az UNIAN  azt is hozzátette, hogy a szerzetesrend szoros kapcsolatban állt a hazaárulással gyanúsított,

oroszbarát ukrán ellenzéki politikussal, Viktor Medvedcsukkal és feleségével, Okszana Marcsenkóval.

A hírügynökség szerint a házaspár rendszeresen támogatta anyagilag az apácákat, és az ott tartott istentiszteletek alkalmával állítólag gyakran emlegették Kirill orosz pátriárkát is.

 

Kárpátalja: az ukrán titkosszolgálat leszedte egy iskola magyar jelképeit

A Figyelő szúrta ki, hogy az Ukrán Biztonsági Szolgálat emberei kedd este leszedték a tiszasalamoni iskola faláról a címeres magyar zászlót, a magyar címert és a Himnusz kifüggesztett szövegét. Tiszasalamon a záhonyi határátkelőtől nem messze fekvő, 1300 fős, zömmel magyar lakta falu.

 

Nyitókép: Kárpátaljai Igaz Szó

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
j.lukacs
2022. december 01. 14:11
a működő fékek és ellensúlyok országa
cinkegolyó
2022. december 01. 10:26
Ez már röhej, vagy inkább felháborító!
MZ/X
2022. december 01. 10:22
A fronton lenne ekkora pofájuk...
norbert1970
2022. december 01. 09:49
A bolsiknak és a nácinak is ellensége volt az egyház. A mert ateisták és pogányok voltak. Ukrajnában is a nácik jó része rodnovérie ( szláv újpogány) ezért látni rajtuk pogány jelképeket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!