Szlovák lap: Orbán Viktor egy oroszbarát troll politikus Európában

2022. december 1. 9:57
„Senki ne dőljön be Orbán játékának” – írja a szlovák Pravda szerzője.

A múlt héten Kassán találkoztak a visegrádi négyek kormányfői. Néhány nappal azután a magyar miniszterelnök külpolitikai fordulatot hajtott végre: mind Ukrajna, mind Finnország és Svédország NATO-tagságát támogatta. Szép egybeesés, de nem kell ok-okozati összefüggést keresni. 

Orbán Viktor az egyik legjelentősebb oroszbarát troll politikus Európában

– vonta le ezt a sajátos következtetést a szlovák nyelvű Pravda.

A cikk szerzője bár nem nevezné a magyar miniszterelnököt orosz „szövetségesnek”, ettől függetlenül az orosz agresszióval szembeni álláspontja kezdettől fogva cinikus számítás volt annak érdekében, hogy növelje népszerűségét és anyagi előnyöket szerezzen Magyarországnak.

Az újságíró kifejti véleményében, hogy senki ne dőljön be Orbán játékának. Szerinte az európai pénzek blokkolása soha nem volt összefüggésben az Ukrajna elleni orosz támadáshoz való hozzáállásával. Ez egy reakció volt arra, hogy

Magyarországon a kormányzat működésképtelenné tette a jogállamiság intézményeit.

A visegrádi országok vezetőinek csúcstalálkozói politikai tartalom nélküli rituáléknak számítanak a cikk szerzője szerint. „A magyar miniszterelnök a fórumot már korábban is megpróbálta felhasználni arra, hogy népszerűsítse liberális- és Európa-ellenes programját. Szerencsére nem járt sikerrel. Az Ukrajna elleni orosz támadás után Budapest elvesztette utolsó szövetségeseit” – véli az író.

„A nacionalista-konzervatív lengyel kormánynak megvannak a maga nézeteltérései Brüsszellel, de egy oroszbarát kormánnyal való bratyizás politikailag mérgező lenne számára. Szóval, ami volt, az volt, Orbán most Ukrajna területi integritásának támogatója (a sálat felejtsük el), és »természetesen« jóváhagyja Finnország és Svédország NATO-csatlakozását” – szögezte le a lap.

Milyen szétesés? Kiálltak a kormányfők a visegrádi együttműködés mellett

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Összesen 110 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Pofátlan ez az Orbán. Ahelyett, hogy a Nyugat további tobzódását támogatná,Magyarországnak akar anyagi előnyöket szerezni. Hát ez hallatlan! Felháborító! Világbotrány.
Annyi szép ország van, akkor miért éppen Magyarország?
Ez a tót nem veszi észre, hogy hülyeségeket ír?
A szlovák kormányfő kinek akar ugyanbiza előnyöket szerezni? Mert ha nem Szlovákiának, akkor az nagy baj a szlovákoknak.

A middel lőnél kit hátba, bocsáss meg?

A legviccesebb, hogy mindezt egy Pravda nevű lapban.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés