Őszintén köszöni Kárpátalja kormányzója Novák Katalin ukrajnai látogatását

2022. november 28. 11:13
Viktor Mikita további támogatásban és együttműködésben reménykedik a magyar féllel.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, hivatalos ukrajnai látogatása során Novák Katalin köztársasági elnök látogatást tett Kárpátalján is. A magyar államfő Viktor Mikitával, a Kárpátaljai Megyei Katonai Adminisztráció vezetőjével is tárgyalt – olvasható a Karpat.in.ua oldalon.

„Mindannyian olyan személyként és magas rangú tisztségviselőként ismerjük az Elnökasszonyt, aki átfogóan támogatja Ukrajnát és elítéli az Oroszországi Föderáció terroralakulatának hazánk elleni fegyveres agresszióját” – írta Mikita hivatalos közösségi oldalán.

A felek Kárpátalján, Kijev és más megyékben zajló közös humanitárius projektekről, valamint új kezdeményezésekről tárgyaltak, melyeket a közeljövőben valósítanak meg. 

„Reménykedünk a további támogatásban és együttműködésben”

Kárpátalja kormányzója a térség biztonsági helyzetéről, a helyi magyarokkal való együttműködésről és a közösség hadseregben szolgáló képviselőinek hősiességéről tájékoztatta Novák Katalint. A találkozón részt vett Julia Hrisina, a Legfelső Tanács oktatási, tudományos és innovációs bizottságának tagja is – derült ki a bejegyzésből.

„Az ő hűségük Ukrajna iránt semmissé teszi mások spekulációit a kárpátaljai magyarokat illetően a határ mindkét oldalán”

– hangsúlyozta.

Mikita arról is beszélt, hogy „megértjük, hogy a körülményeket nézve milyen nehéz volt ideutaznia. Őszintén köszönöm ezt a látogatást. Reménykedünk a további támogatásban és együttműködésben” – zárta gondolatait a kormányzó.

Viktor Mikita vonatkozó bejegyzését alább tekinthetik meg:

***

Így védte a TEK Novák Katalint Ukrajnában (FOTÓK)

A Magyar Nemzet arról ír, hogy a köztársasági elnök fotósorozatot osztott meg ukrajnai látogatásáról: többek között abba is bepillantást enged, hogyan védte őt a Terrorelhárítási Központ (TEK). Emlékeztettek: Novák Katalin szombaton vonattal érkezett Kijevbe Volodimir Zelenszkij ukrán elnök meghívására, hogy részt vegyen a Gabonát Ukrajnából (Grain from Ukraine) humanitárius programban.

Nyitókép: Viktor Mikita Facebook-oldala

Összesen 39 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés