Elengedhetetlen a nyugati beavatkozás Magyarországon – írták a balos kampányt megtámogató amerikai szervezet vezetői

2022. november 26. 7:14
Chris Maroshegyi ma közösen vezeti a Márki-Zay Péter mozgalmát többmilliárd forinttal megsegítő, Action for Democracy nevű NGO-t Korányi Dáviddal. Egy közös cikkükben ők már 2016-ban is az 1956-os szabadságharcot, illetve az „esélyek kiegyenlítése érdekében” a nyugati beavatkozás szükségességét emlegették az Orbán-kormánnyal kapcsolatban.

Lényegében az 1956-os szabadságharcosokhoz hasonlította az Orbán-kormánnyal szemben fellépő magyarokat, illetve a hazai ellenzéket Korányi Dávid és Chris Maroshegyi egy 2016-os cikkben, amely az Atlantic Council nevű nemzetközi NGO felületén jelent meg. Korányi és Maroshegyi idén a baloldal, pontosabban Márki-Zay Péterék kampányát és egyéb szervezeteket mintegy három milliárd forinttal megtámogató Action for Democracy vezetőségében tűnt fel. A Magyarország nacionalista bolsevizmusba süllyed című egykori opuszukban azonban már évekkel ezelőtt világossá tették: nem túl nagy rajongói a polgári kormánynak, ellenben egy „teljes mértékben működő demokrácia támogatására” szólították fel a nyugati világot. Úgy látták, a Nyugat 1956-ban nem tudott segíteni a magyar ellenállóknak, szerintük ez ma (vagyis 2016-ban) lehetséges.

Elismerték, a szerintük szükséges változás kiharcolása elsősorban a magyar állampolgárok felelőssége, ám 

a nyugati beavatkozás kritikus fontosságú az „esélyek kiegyenlítésében”,

továbbá abban, hogy megnyissák a változás lehetőségét a 2018-as választásokon.

Az Egyesült Államoknak és az Európai Uniónak életben kell tartania a reményt a civil társadalomban, fejtegették. Azóta ugyebár két kétharmados győzelmet is behúzott a Fidesz-KDNP, ám a jelek szerint Maroshegyiék később sem adták fel.

A Kontra ugyanakkor egy cikkében felidézte azt is, hogy a kvázi Soros György egyik ernyőszervezeteként funkcionáló European Council on Foreign Relations honlapján 2018 áprilisában – szintén közös cikkben – Korányiék már arról írtak, hogy az Európai Uniónak meg kell büntetnie Magyarországot. „Orbánt a Fidesz által erősen leuralt médiatérben és egy rendkívül igazságtalan választási rendszerben választották újra” – adtak helyzetértékelést a választást követően.

A parlament honlapján elérhető, a titkosszolgálatok által készített, minap nyilvánosságra hozott jelentés szerint Maroshegyinek 2014 júniusa és 2020 júliusa között a washingtoni Albright Stonebridge Group (ASG) munkatársaként kiemelt feladata volt, hogy Magyarországgal, illetve a jogállamisággal, a vitás kérdésekkel foglalkozzon, s ebben a minőségében közvetlenül dolgozott együtt Victoria Nulanddal, a hazánkkal nem igazán szimpatizáló volt európai és eurázsiai ügyekért felelős egykori államtitkár-helyettessel.

A jelentés szerint az ASG 2009-ben jött létre a The Albright Group és a Stonebridge International által 2001-ben alapított nemzetközi tanácsadó cégek egyesülésével, tavaly pedig

számos vezető munkatársuk csatlakozott Joe Biden elnöki adminisztrációjához.

Ebből következik, hogy a szervezetnek alighanem van némi befolyása az Egyesült Államok vezetésére.

Az ASG partnere a Transatlantic Democracy Working Group (TDWG) nevű, korábbi magas rangú kormányzati tisztviselőkből, nemzetbiztonsági szakértőkből, hitéleti vezetőkből, tudósokból, valamint az emberi jogi és demokrácia-közösség képviselőiből álló szervezet is. A baloldal amerikai támogatásának részleteit és hátterét feldolgozó jelentés szerint a kulcsfontosságú NATO- és EU-országokban tapasztalható demokratikus erózió miatt az amerikai érdekelt felek és a nyilvánosság tájékoztatásával arra törekednek, hogy a „transzatlanti szövetség egyik alapvető értékét helyezzék előtérbe, a biztonságot mint demokratikus alapjogot”.

Fontos adalék, hogy

Márki-Zay Péter korábbi, még a világjárványt megelőző amerikai útját éppen a jelenleg az Action for Democracy alelnöki tisztségét betöltő Maroshegyi szervezte,

s részben az Albright Group finanszírozta. Legalábbis a már citált titkosszolgálati dokumentum szerint. Egy nyilatkozatában a hódmezővásárhelyi polgármester kitért arra, hogy emlékei szerint ezen az adománygyűjtő úton találkozott először Korányival, aki egyébként 2019-től Karácsony Gergely mellett dolgozott főtanácsadóként a Főpolgármesteri Hivatalban, korábban azonban Bajnai Gordon volt kormányfő egyik közeli bizalmasa, munkatársa is volt.

 

Brüsszel nem tűri az ellenvéleményt, önkényuralmi módszereket alkalmaz – itt a REAKCIÓ GFG-vel!
Háború, katari foci vb és amerikai kampányfinanszírozás a baloldalnak. Heti hírmagyarázat és világmegfejtés, ezúttal G. Fodor Gáborral, Szilvay Gergellyel és Kacsoh Dániellel.
 

 

Nyitókép: Bajnai Gordon miniszterelnök Korányi Dávid kül- és biztonságpolitikai szakállamtitkárral a Capitolium előtt 2009-ben (MTI/Beliczay László)

Összesen 170 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Belpestet nyugodtan bombázhatják, köszönjük szépen. Ha lehet atomot nem kérünk. A hidak maradjanak.

Van egy olyan értékrend, amivel nem lehet versenyezni:
Ben-Gurion, Izrael első miniszterelnöke, és akiről az izraeli nemzetközi repülőteret elnevezték, mondta 1938-ban:

„Ha tudnám, hogy lehetséges volna megmenteni minden gyereket Németországban azzal, hogy Angliába menjenek és csak feleannyit azzal, hogy Izrael földjére, az utóbbit választanám. Azért, mert nem csak a gyerekeknek tartozunk számadással, hanem történelmileg a zsidó népnek.”
(Antony Loewenstein: My Israel Question, Melbourne University Press, 2006, 77.old.)

Amennyiben elítélnék őket hazaárulásért, akkor az ellenzéki pártelit, média jelentős része a börtönbe kerülne, újakat kellene építeni. Nem egyedi a különböző pártok külföldi támogatása, vezetőik beszervezése, persze igen szofisztikált módon, fedőnevet sem kell választaniuk, a demokrácia harcosainak nevezhetik magukat, így van ez mindenhol.
Csak 90 előtt igyekeztek rejtetten működni ezek az ügynökök, most naponta állnak pártvezetőként, politikusként, EP és otthoni parlamenti képviselőként, elemzőként, média munkatársként a nyilvánosság elé.

A sunyi, falmelléki, manipulatív módszerük elárulja, hogy ők is tudják, aljasság és törvényellenes, amit csináltak/csinálnak. Nem a demokráciáért lépnek föl, hanem a magyar nép demokratikus akarata ellen.

Az amerikaiak az új szovjetek, akik be akarnak avatkozni a magyarországi folyamatokba. Az itteni kollaboránsaik hatékony közreműködésével.
Sietniük kell, mert Hadházy, Szabó Timea, Gelencsér, Berg és Bergné stb.lassan eszüket vesztik.

Ahol az amerikaiak beavatkoztak, ott még semmi jó nem jött ki abból.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés