A német (?) fociválogatott most új minőségre próbálja emelni az öncenzúrát

2022. november 24. 11:39

Schmidt Mária
Facebook
Gyávának és jellemtelennek bizonyultak.

„Öncenzúra

A kommunista diktatúra alatt sokan, sokszor kényszerültünk öncenzúrára. Aki nem akart fejjel a falnak menni, az többször is alaposan megfontolta, mit tesz szóvá, miért szól be és mikor fogja be inkább. Mert tétje volt az ellenkezésnek, az egyet nem értés szóvá tevésének: börtön, állásvesztés, vegzálás.

Ezért gyakran éltünk a ne szólj szám, nem fáj fejem népi bölcsességével. De nem ismertem senkit, aki ezt büszkén tette volna. Pironkodtunk, szégyenkeztünk miatta, szívesen eltagadtuk, ha erre kényszerültünk, erre kényszerítettük magunkat.

A német (?) fociválogatott most új minőségre próbálja emelni az öncenzúrát. Arra tesz kísérletet, hogy öncenzúráját hősies kiállásként tüntesse fel. A csapatkapitányuk nem merte felvenni a szivárványos karszalagot, a csapat és a Német Labdarúgó Szövetség nem mert kiállni állítólagos elveikért, mert annak »katasztrofális« következményeitől – atyaég, egy sárga lap, tényleg bődületes retorzió – visszariadtak.

Gyávának és jellemtelennek bizonyultak. Betapasztott szájjal pózolnak, mert elhitették velük, és talán ők maguk is elhiszik, hogy betapasztott szájuk nem az, ami: gyáva meghunyászkodás.

Szánalmasak, férfiatlanok, gyávák.”

Így tiltakozik a német válogatott a FIFA döntése ellen

***

Gyáva népnek nincs hazája. Az Önök hazája, Németország már rég odalett

Nyitókép: Földházi Árpád

Összesen 50 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ezért olyan jók a gondolatai. Pénz beszél...

MÉG semmit nem akartak az óvodákban, így helyes. De ha rajtuk múlna annak is eljönne az ideje. Legalább ne játszanád az eszedet, hogy nem tudod, hogyan működik ez. Nyugaton már megvan, nálunk most még tagadják, aztán "érzékenyítenek", majd felfedezik a problémát, pedzegetik, hogy ez a jog sérelmet szenved, és nemsokára üvöltve követelik, telesírva ezzel a világot, hogy nálunk alapvető jogok sérülnek.

Sunyi, lopakodó módon. Mert ha nem létezne a szándék akkor ti ezt kézlegyintéssel elintézhetnétek. Ha nemlétező valami ellen hoznak törvényt, akkor nincs értelme a kritikának. De ha nyüszítenek a törvény miatt, akkor ez a törvény elevenbe talált, mert elébe ment az előbb leírt módon, sunyin lopakodó szándéknak.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés