Daniel Freund nem bír leállni: így támadja folyamatosan Orbánt és hazánkat a balos EP-képviselő

2022. november 20. 16:11
Daniel Freund zöldpárti baloldali német politikus kedvenc tevékenysége, hogy Twitter-oldalán Magyarországot bírálja. Napi öt-hat bejegyzésében vagy hazánk jogállamiságáért aggódik, vagy Orbán Viktort hasonlítja vörös macskamedvéhez.

„Ez szégyen” – szögezte le Daniel Freud német baloldali EP-képviselő, aki hazánkat átlagosan napi öt-hat Twitter-bejegyzésben kritizálja. A legutóbbiban arról ír, hogy Orbán Viktor az elmúlt időszakban „teljesen elszigetelte” Magyarországot.

„Az orbánisták, a Fidesz-fanatikusok és az uniós jobboldal képviselői dicsérhetik Orbán Viktort, amiért szerintük nagyszerű vezető volt” – fogalmazott Freund. Hozzátette:

„Azonban az elmúlt hónapokban csak annyit tett, hogy országát teljes elszigeteltségbe taszította. Ez szégyen.”


A politikus novemberben Budapesten töltött néhány napot, az utazás előtt tudatva követőivel, hogy „Magyarországon az Európai Unió alapértékei forognak kockán”, ezért „közelről megnézi az EU Bizottság híres 17 intézkedését (túl kevés) és azoknak a magyar kormány által (rossz) végrehajtását”. Itt-tartózkodása alatt mások mellett a nemzeti konzultációt hirdető plakátokat kritizálta:„Hazugságok, gyűlölet és erőszak az óriásplakátokon elterjedt az egész országban” (...) „Az Orbán-kormány fizette mindezt.”

Aggodalommal tölti el Daniel Freundot az Európai Bizottság és a magyar kormány megállapodása

 

A baloldali EP-képviselő ezután az Európai Bizottság elnökének ment neki újabb posztjában, amiért szerinte nem lépett fel elég keményen hazánkkal szemben. „Ursula von der Leyen már azelőtt túl elnéző volt Lengyelországgal és Magyarországgal a jogállamisági kérdésekben, mielőtt Oroszország megtámadta Ukrajnát” – fogalmazott.

További eurómilliárdok fogják táplálni az orbáni korrupciót” – írta szintén Twitter-oldalán néhány nappal később, azután, hogy a Reutersnek egy uniós tisztviselő azt nyilatkozta: Magyarország jelentős lépést tett, hogy megkapja a helyreállítási pénzeket.

„Ennek katasztrofális következményei lesznek az európai demokráciára nézve”

– tette hozzá.

„Ha Brüsszel befagyasztaná a pénzt, Orbán tönkremenne” – idézte a baloldali politikus a Die Tageszeitung is. A printben megjelent Orbán legkeményebb ellenfele című véleménycikkében az olvasható, hogy Daniel Freundnak „küldetése van”, kitartóan kampányol az Orbán elleni szankciók mellett Brüsszelben, most mégis felröppent a hír, hogy „Magyarország és az EU közeledik a megállapodáshoz”. 

A cikk beszámol a budapesti utazásáról is, „ahol egy újságírónak vázolta fel, ha Brüsszel valóban befagyasztaná a pénzt, Orbán valószínűleg egyszerűen tönkremenne a rekordméretű infláció, a drága választási ajándékok és az üres államkassza miatt”.

Freund nem érti, hogy a bizottság miért nem használja ki ezt a helyzetet arra, hogy Orbánt újra elkötelezze az uniós normák mellett. És attól is tart, hogy egy „megállapodás” Orbánnal azt jelentené, hogy folytathatja a megkezdett irányvonalat; a magyar ellenzék felbomlott, a média nagyrészt állami ellenőrzés alatt áll, a civil szervezetek jogai korlátozottak, ahogy a hatalmi ágak szétválasztása is.

Ezek után természetesen rögtön jött az újabb elmaradhatatlan Twitter-bejegyzés. Egy, a Politicón megjelent cikkben azt vélelmezték, hogy Orbán Viktor elüldözi a külföldi szupermarketeket Magyarországról. Erre Daniel Freund így fakadt ki: „Az egyetemekkel és a sajtótermékekkel kezdődött. Most a szupermarketek.

Orbán Viktor a teljes kontrollra törekszik.


Az Euractiv hírére pedig, miszerint „Egy uniós ország nem támogatta a további orosz szankciókat – mondta a szlovák külügyminiszter”, így reagált: „Próbáld meg kimondani azt, hogy Magyarország anélkül, hogy kimondanád, hogy Magyarország.”

Amikor pedig Szijjártó Péter közölte, hogy Magyarország teljes mellszélességgel kiáll Lengyelország mellett, és ha segítségre van szüksége, akkor hazánkra számíthat, sietett leszögezni: „Az Orbán-kormány felajánlja segítségét Lengyelországnak, miközben folyamatosan aláássa a putyini terrorra adott egységes uniós fellépés lehetőségét.” 

Twitteren való aktivitása az eddigeknél is jobban megnőtt annak a hírnek a hallatára, miszerint érkezni fognak a zárolt EU-s összegek Magyarországra. Azt írta többek között a közösségi oldalán, hogy „ma  (pénteken) sok szó esik arról, hogy Magyarország »zsarolja« az EU-t. Ezzel rossz irányba viszik és félreértik a dolgokat.

Az EU rendelkezik minden befolyással, és Magyarország csak akkor zsarolhatja az EU vezetőit, ha azok hagyják magukat zsarolni.


Majd pár órával később egy olyan mémet osztott meg, amely véleménye szerint „a jövőbe mutat”.

A képen két vörös macskamedve látható, az egyik az Európai Bizottságot, a másik Orbán Viktort jeleníti meg. Az első képen a két kisállat boldogan összecsapja a mancsait, efölött az olvasható, hogy „a bizottság jogállamisági reformokat kér”.  Majd a második jelenetnél az magyar miniszterelnököt ábrázoló macskamedve képen törli társát. Itt azt írta: „miután felszabadulnak a Magyarországnak szánt uniós források”.

A német képviselő ezzel arra utalhat, hogy „Magyarország szerinte nem fogja betartani az EB-nek tett ígéreteit, hogy ha megkapja az uniós pénzeket."
 

Daniel Freund: Orbán az elmúlt hónapokban csak annyit tett, hogy országát teljes elszigeteltségbe taszította

 

Összesen 86 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ennél érdekesebb hír az, hogy Isztambulban Adman Oktar 8658 évet kapott szexuális visszaélés, tortúra, zsarolás, bűnszervezet működtetése miatt. "2018 óta a börtönben ül, az első ítélet 2021-ben született, akkor 1075 évet kapott. Minst egy iszlám szekta vezére telekommentátorként vált ismertté. A képernyőn mellette dögös lányok és elegáns fiúk voltak mindig láthatóak.
A szekta tag lányok szexuális szolgáltatást nyújtottak politikusoknak, újságíróknak, s más közéleti embereknek. Ez még nem lett volna probléma, de ezen alkalmakkor bűnelkövetést szolgáló információkat is gyűjtöttek a lányok és a fiúk. Régi móka. No de ennyit kapni érte?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés