Pulai összehozta minden idők egyik legérdektelenebb közvélemény-kutatását

2022. november 8. 9:00

Rőfös Géza
Kontra
De legalább ki tudta hozni belőle, hogy az emberek nem szeretik a Fideszt és a bombákat.

„Sok mindent tanulhatunk az antik civilizációktól, egyes módszereket pedig akár egy az egyben érdemes lenne visszahozni. Mint például

a madarak röptéből, az áldozati állatok beleiből vagy a csirkék takarmányfogyasztási módjából való jóslást. Persze csak akkor, ha belátjuk, hogy az ellenzéki érdekeket szolgáló közvélemény-kutatások helyett még egy régen kihalt politeista vallás ihlette kuruzslás is pontosabb képet ad a valóságról.

A Publicus a Népszava megrendelésére készített egy felmérést, amelynek témája a szankciókkal kapcsolatos Nemzeti Konzultáció témájú plakátkampány társadalmi támogatottsága. Pontosabban az, hogy a válaszadók mennyire tartják azt hitelesnek.

A kutatás végeredményében nincs sok meglepetés: a plakátok a lakosság közel háromnegyede szerint nem hitelesek, de még a fideszesek 23 százaléka szerint sem vázolnak pontos képet a helyzetről.

Pulai András a Népszavának bebizonyította, hogy az emberek szerint a szankciók nem úgy működnek, mint egy bomba. Ebből az ellenzéki logikát követve egyenes úton következik, hogy az emberek tulajdonképpen nem is akarnak konzultálni, tehát támogatják a szankciókat. Ha nem ezen kiábrándítóan naiv illúzió körülbástyázásának céljából született ez a felmérés, akkor nem tudjuk, miért…”

 

Pulai: A Fidesz soha nem látott mélyrepülésben van

Korábban beszámoltunk róla , hogy nemzeti konzultációt indít a kormány a szankciókról. Ennek kapcsán kereste meg a Pulai Andrást. A mostani nemzeti konzultáció célja kettős: az egyik külpolitikai, a másik belpolitikai - mondta a Publicus Intézet ügyvezetője. Pulai András szerint a külpolitikai cél nem más, mint megjeleníteni a Putyin- és az oroszbarát álláspontokat a NATO-n és az Európai Unión belül.

Nyitókép: YouTube

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 12 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés