Márki-Zay bevallotta, hogy a baloldali pártok kampányára költötték az amerikai dollármilliókat

2022. október 18. 10:19
A bukott kormányfőjelölt tudomása szerint az Action for Democracy a kinti magyarok körében gyűjtötte össze az 1,8 milliárd forintot.

Márki-Zay Péter beismerte, hogy a baloldali pártok választási kampányára költötték az Amerikából kapott dollármilliókat – írja az Origo. Az Action for Democracy nevű szervezeten keresztül a Mindenki Magyarországa Mozgalomnak juttatott csaknem kétmilliárd forintból finanszírozták az óriásplakátokat, a Facebook- és Youtube-hirdetéseket.

Hódmezővásárhely polgármestere a vasárnapi Facebook-videójában úgy fogalmazott:

Az egyik legfontosabb feladatom volt nekem is már tavaly októbertől kezdve, hogy tudjuk finanszírozni az ellenzék kampányát,

hogy tudjunk óriásplakátokat venni, hogy tudjunk Facebook-hirdetéseket, Youtube-hirdetéseket venni. És igen, ahhoz, hogy ezt meg tudjuk tenni, ahhoz kellett egy nem pártos, párhuzamos civil kampány is, amit az MMM folytatott, az MMM finanszírozott, magyar nagy adományozók és külföldi magyar adományozók segítségével”.

Márki-Zay arról is beszámolt, hogy tudomása szerint az Action for Democracy a kinti magyarok körében gyűjtötte össze azt az 1,8 milliárd forintot, ami nélkül „még ennyire komoly kampány sem tudott volna folytatni az ellenzék, miközben a Fidesz százszor ennyi pénzt költött el”.

Amit mi folytattunk, többek között az Action for Democracy támogatásával, az egy, a magyar kultúra megváltoztatásáért folytatott kampány

– hangsúlyozta korábban egy videóinterjúban Márki-Zay. 

A magyar törvények nem teszik lehetővé pártok külföldi finanszírozását, hiszen ez az ország függetlenségének súlyos megsértését eredményezheti. Az ügyben rendőrségi nyomozás zajlik, és az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottsága elrendelte a titkosszolgálati vizsgálatot is.

Nyitókép: AFP / Kisbenedek Attila

Összesen 35 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Azért kapták!

Adóbevételekből csak a NER kampányolhatott.

Bevallotta, vagy elkotyogta?

Ha ez a hülye miniszterelnök lett volna...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés