Korányi Dávid azt állítja, csak a diaszpórában élő magyarok pénzéből támogatták Márki-Zay mozgalmát

2022. október 12. 14:34

A külföldről érkező adományok miatt egyébként titkosszolgálati vizsgálatot rendelt el a Nemzetbiztonsági Bizottság.

2022. október 12. 14:34
null

A korábban Bajnai Gordonnal, jelenleg viszont Karácsony Gergellyel dolgozó Korányi Dávid, akinek szervezete, az Action for Democracy anyagilag segítette Márki-Zay Péter egykori miniszterelnök-jelölt mozgalmát, szerdán közösségi oldalán tett közzé bejegyzést. Ebben mások mellett azt írta, „biztos sokan értesültetek róla, hogy a magyar kormánypártok és propaganda médiájuk közellenséget próbál faragni belőlem, mert az általam alapított és vezetett szervezet olyan magyar civil szervezeteket merészelt támogatni, amelyek a demokráciáért küzdenek”.

Úgy fogalmazott, hogy jól ismeri a diktatúrák természetét, magyarán „a megfélemlítést, a hazaárulózást, az ügynöközést, az idegenszívűzést, »bérencek« és »árulók« keresését, a folyamatos ellenségkép képzést, a kisebbségek kirekesztését”, majd hangsúlyozta: perre megy minden őt becsmérlő médiummal, akkor „hátha kiderül, mennyit ér a magyar jogállam”.

Korányiról mostanság főként a lobbiszervezet révén lehetett hallani, az Action for Democracy volt ugyanis az a szervezet, amely összegyűjtötte a külföldi támogatásokat a Mindenki Magyarországa Mozgalom részére. A befolyt összeg legnagyobb része egyébként tőlük érkezett.

Utóbbiról Korányi most azt írta, az MMM-et

akik különleges joggal aggódnak az ország sorsát illetően. Családjuk, barátaik vannak otthon, miért ne segíthetnének rámutatni, mi is a tét? Egy kiépülő autokrácia ellen küzdeni nem pártpolitikai kérdés”.

A Magyar Nemzet a minap megírta, az adományok miatt titkosszolgálati vizsgálatot rendelt el a Nemzetbiztonsági Bizottság. Márki-Zay ezzel kapcsolatban azt mondta a Telexnek: teljes lelki nyugalommal áll a bizottság rendelkezésére, támogatja a vizsgálatot. Közölte: minden törvényt betartottak, és nem történt tiltott kampányfinanszírozás, mert nem egy párt számlájára érkezett pénz az USA-ból, hanem civil mozgalma, a Mindenki Magyarországa Mozgalom kapta meg azt.

Nyitókép: Facebook

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tetx
2022. október 12. 22:47
Ez annyira hülye, hogy azt hiszi mindenki olyan hülye, hogy minden hülyeséget elhisznek neki.
zsanett-kúnrum
2022. október 12. 20:52
Ja, amikor makyzai a frissen felmosva táblaval vagizott a zocaval
Sacap
2022. október 12. 18:11
Moncsicsi fiú.
toyoda
2022. október 12. 17:46
Csita! Ne kamuzz!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!