Karácsony Gergely New York-i főtanácsadója szervezhette a baloldal amerikai finanszírozását

2022. október 1. 9:50
Korányi Dávidhoz köthető az Action for Democracy nevű amerikai szervezet, amely 1,8 milliárd forintot fektetett Márki-Zay Péter mozgalmán keresztül a baloldal kampányába.

A globális balliberális hálózat egyik kulcsszereplője szervezhette a magyarországi ellenzék amerikai finanszírozását a 2022-es választási kampányban. A New Yorkban luxuskörülmények között élő Korányi Dávid nevéhez köthető ugyanis az Action for Democracy nevű amerikai szervezet, amely – ismeretlen adományozóktól – 1,8 milliárd forintot juttatott Márki-Zay Péter mozgalmán keresztül a baloldal kampányába, számolt be az Origo. 

A portál kétrészes összeállításában részletesen bemutatja Karácsony Gergely főpolgármester diplomáciai főtanácsadójának eddigi pályafutását, nemzetközi és hazai kapcsolatrendszerét és a kampányban folytatott tevékenységét.

A közelmúltban került nyilvánosságra, hogy

a magyarországi baloldal választási kampányát a tengeren túlról pénzelték,

ami a rendszerváltás utáni magyar demokrácia történetében példa nélküli külföldi beavatkozási kísérletnek nevezhető. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy pontosan kik állhattak a dollármilliók mögött, de egy közvetítő személye azonosítható.

A minap Karácsony Gergely főpolgármester bejelentette, hogy az év végén távozik a főtanácsadója, Korányi Dávid. Az Origo cikke szerint a New York-ban luxuskörülmények között élő, egykor a szocialisták jelöltjeként európai parlamenti választáson is induló

Korányi vastagon benne van a „dollárbaloldal" külföldi finanszírozásában.

Nevéhez köthető ugyanis az Action for Democracy nevű amerikai szervezet, amely – ismeretlen adományozóktól – 1,8 milliárd forintot juttatott Márki-Zay Péter mozgalmán keresztül a baloldal 2022-es választási kampányába. Korányiék honlapja korábban Karácsony választási szervezetét, a 99 Mozgalmat is támogatottjai közé sorolta, de később mégis levette az internetes oldaláról az átláthatatlan finanszírozású egyesület nevét.

Nyitókép: Facebook

Összesen 24 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés