„Határozott választ” emleget a NATO az Északi Áramlat vezetékeinek felrobbantása miatt

2022. szeptember 29. 13:19
Közleményt adott ki a szervezet.

A szövetségesek létfontosságú energiainfrastruktúrája elleni bármilyen szándékos támadásra egységes és határozott választ kell adni – szögezte le a NATO az Északi Áramlat-1 és -2 csővezetéken keletkezett károkkal kapcsolatban csütörtökön kiadott közleményében.

A brüsszeli központú szövetség közleményében aggodalomra okot adónak nevezte a Balti-tenger nemzetközi vizein két orosz gázvezetéken keletkezett károkat, különösen amiatt – mint írták – , hogy a rendelkezésre álló információk szerint

e károk „szándékos, meggondolatlan és felelőtlen szabotázsakciók” eredményei.

A gázömlés veszélyes a hajózásra, és jelentős környezeti károkat okoz. A NATO ezért támogatja a kár eredetének megállapítására irányuló vizsgálatokat – írták.

Közölték továbbá: a tagországok elkötelezik magukat amellett, hogy felkészülnek az állami és nem állami agresszoroknak az energia- és egyéb ágazatok elleni hibrid taktikai fenyegetéseire. A szövetségesek létfontosságú energiainfrastruktúrája elleni bármilyen szándékos támadásra egységes és határozott választ kell adni – írta közleményében az észak-atlanti szervezet.

A Balti-tengeren hétfőn jelentettek ismeretlen eredetű gázszivárgásokat, amelyekről kiderült, hogy a Svédország és Dánia közelében húzódó két orosz gázvezetéken keletkezett lyukak okozzák. Azóta mind a svéd, mind a dán kormány közölte: szabotázsakció történt, és bejelentették, hogy sürgős vizsgálatot kezdeményeznek az ügyben.

(MTI)

Nyitókép: Twitter

Összesen 158 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ja, a natonak nem mondták meg, ki csinálta..

"Közölték továbbá: a tagországok elkötelezik magukat amellett, hogy felkészülnek az állami és nem állami agresszoroknak az energia- és egyéb ágazatok elleni hibrid taktikai fenyegetéseire. A szövetségesek létfontosságú energiainfrastruktúrája elleni bármilyen szándékos támadásra egységes és határozott választ kell adni – írta közleményében az észak-atlanti szervezet."

Ahogy Marosán mondta: "Mától kezdve lövünk!" - ha esetleg mégis NATO tagország követte el, és esetleg választ akarnának adni.
Ügyes.

A NATO hadat üzen saját magának?
Vagy a NATO-tag Németország a NATO-tag USA-nak?
"Ezt így hogy?"

Kár, hogy
- se bizonyíték,
- SE INDÍTÉK,
- se képesség (de komolyan... hónapok óta röhögtök az oroszokon),
- szó szerint semmi.

Az USA oldalán? Sok minden. Geográfia, kőkemény INDÍTÉK, Biden február 7-i (akkor meghökkentő) explicit kijelentése, nem folytatom.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés