Ismét a Szovjetunió összeomlását fájlalja Putyin

2022. szeptember 29. 20:31
Az orosz elnök úgy véli, hogy a Nyugat kész vérfürdőt is provokálni a posztszovjet térben.

Az orosz vezető egy videókonferencián beszélt a volt szovjet országok hírszerzési vezetőivel. A beszélgetés során Vlagyimir Putyin azt mondta,hogy az egykori szovjet tagállamok problémáit, – köztük az ukrajnai konfliktust is – a Szovjetunió 1991-es összeomlása okozta – idézte az orosz elnököt a The Guardian.

Putyin kitért arra is, hogy „elég csak megnézni, hogy mi történik most Oroszország és Ukrajna között, illetve mi zajlik néhány, a Független Államok Közösségéhez (FÁK) tartozó ország határán”.

„Mindez természetesen a Szovjetunió összeomlásának az eredménye”

– szögezte le az orosz elnök.

Putyin: A Nyugat új konfliktusokat szíthat a posztszovjet térben

A hírportál felidézte, hogy a térségben a közelmúltban összecsapások zajlottak két közép-ázsiai ország, Kirgizisztán és Tádzsikisztán között, valamint harcok dúltak Örményország és Azerbajdzsán között.

Putyin a találkozón Nyugatra mutogatott, mondván, hogy „olyan forgatókönyveken dolgoznak, amelyek új konfliktusokat szíthatnak a posztszovjet térben”. Véleménye szerint készek lennének „vérfürdőt is provokálni”– írta a Guardian.

Nyitókép: GAVRIIL GRIGOROV / SPUTNIK / AFP

Összesen 56 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

ne keverjuk ossze a Szovjetunio szethullasat es a rendszervaltast.
Elobbi egy geopolitikai problema, az orosz Trianon ha ugy tetszik, aminek azota is rengeteg aldozata van. Az osszes helyi haboru, nacionalista villongasok, azeri ormeny, kirgiz tadzsik stb helyi haboruk, polgarhaboruk stb.
Utobbi meg politikai kerdes, ami tobbe kevesbe elkerulhetetlen volt (vagy tokes atrendezodes, vagy egy kinai tipusu reform muszaj volt a tuleleshez)

egy stabil Szovjetunio modernizalt rendszerrel egy egeszseges tobbpolusu vilaghoz vezetne. Hivjak akar Orosz Foderacionak akar mashogy.

persze magyar Karpataljaval.

Imígyen szól az Akadémia: A „körte” főnevet és a „pálinka” főnevet egybeírjuk az alábbi szabály alapján:
A két főnévből álló – jelöletlen birtokos jelzői vagy jelentéssűrítő – alárendelő összetételeket egybeírjuk.

Szóval a "körte" az nem melléknév. Mondjuk itt jelző, úgyhogy ha azt mondjátok, nem teljesen logikus, akkor nem vitatkozom...

Persze, funkcionálisan itt jelző, szófaját tekintve viszont főnév, és úgy tűnik, ez a döntő a helyesírásnál. De hogy miért, azt meg ne kérdezd. Pl. a "tüzes víz" az külön írandó, mert a "tüzes" az szófaját tekintve is melléknév...

Ezért a baklövésért nem kapott állami temetést Gorbacsov.
Putyin sosem bocsájtotta meg neki a Szovjetunió széthullását.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés