Franciaország sokáig támogatná az ukránokat

2022. szeptember 28. 20:41
A francia külügyminiszter szerint számíthatnak rájuk.

Catherine Colonna francia külügyminiszter szerdán ígéretet tett arra, hogy Franciaország hosszú távon támogatja Ukrajnát Oroszországgal szemben.

Miközben Oroszország ismételten agresszív retorikát alkalmaz, és olyan látszólagos referendumokat szervez, amelyekkel saját magát teszi páriaállammá”

– jelentette ki, majd azzal folytatta, hogy amikor megmagyarázhatatlan incidensek történnek a Balti-tengeren, a legkomolyabban kijelenti: hosszú távon megőrzik az elköteleződésüket Ukrajna mellett.

Az Északi Áramlat gázvezeték ismeretlen eredetű gázszivárgását érintő kérdésre Catherine Colonna elmondta: meg kell várni a folyamatban lévő vizsgálat eredményét a felelősök megnevezéséhez.

Jóllehet bizonyos egyértelmű jelek arra utalnak, hogy nem balesetről van szó, és hogy szándékosan okozták a robbanásokat”

– közölte. 

Állítása szerint az Oroszország által Ukrajna ellen indított agresszió még messze nem ért véget, és az emberi tragédiák, a civil áldozatok, a háborús bűnök, a rombolások sajnos nem fognak eltűnni.

Aki egy több mint ezer tonnányi segélyt szállító hajó indulásakor vett részt. Az ukrajnai háború február 24-i kezdete óta Franciaország több mint harminc konvojnyi segélyt juttatott el Ukrajnába.

Számíthatnak a közös eltökéltségünkre abban, hogy folytatjuk kiállásunkat az ukrán lakosság mellett”

– fogalmazott.

(MTI)

Nyitókép: Dimitar Dilkoff/AFP

Összesen 24 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az nem érdekes. A politikusok fogják támogatni, a francia emberek még fizetni fognak.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés