Döntött az EU: Újabb szankciókat vezetnek be Oroszországgal szemben

2022. szeptember 22. 8:53
Az Európai Unió tervei között szerepel, hogy további büntetőintézkedéseket fogadnak el Oroszországgal szemben és növelik az Ukrajnának nyújtott támogatást.

„Az Európai Unió tagállamai megállapodtak szerdán New Yorkban, az ENSZ Közgyűlése alkalmával tartott találkozójukon, hogy újabb szankciókat vezetnek be Oroszországgal szemben, és növelik az Ukrajnának nyújtott támogatást” – jelentette be Josep Borrell, az EU külügyi és biztonságpolitikai főképviselője.

Úgy döntöttünk, hogy amint lehet további büntetőintézkedéseket fogadunk el Oroszországgal szemben partnereinkkel együttműködve”

– fogalmazott Borrell, miután egyeztetett a tagállamok tárcavezetőivel.    

Közleményében a politikus azt írja, hogy a részleges mozgósítással, annektálásról szóló jogsértő népszavazások támogatásával és tömegpusztító fegyverekkel fenyegetőzéssel Oroszország a konfrontáció útját választotta.  

„Az atomfegyverekre hivatkozás nem rendíti meg eltökéltségünket, elszántságunkat és egységünket, hogy kiálljunk Ukrajna mellett, és átfogó támogatást nyújtsunk ahhoz, hogy Ukrajna képes legyed megvédeni területi épségét és szuverenitását mindaddig, amíg erre szükség van” – tudatta Borrell.    

Az uniós főképviselő szerint a Vlagyimir Putyin által bejelentett részleges katonai mozgósítást pánik és elkeseredettség szülte:

Teljesen világos, hogy Putyin el akarja pusztítani Ukrajnát”

– mondta Josep Borrell újságíróknak New Yorkban, kiemelve, hogy az orosz gazdaság egyes szektorai és a háborúért felelős személyek, szervezetek ellen készülnek újabb szankciók. Azt is elmondta, hogy hisz abban, hogy a miniszterek tanácsában egyhangú támogatást kapnak majd az újabb szankciók.

(MTI)

Nyitókép: Craig Ruttle / POOL / AFP

Összesen 175 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

hisz abban, hogy a miniszterek tanácsában egyhangú támogatást kapnak majd

A kis hiszékeny.

Persze, azért volt már tüntetés Brüsszelben a szankciók ellen. Észre kéne venni, hogy itt már nem Putyin zsarolásáról van szó, hanem az EU vezetés balfaszkodásának hatásáról.

Nem a mozgósítás idézte elő a háborút, hanem a háború a mozgósítást. A háború pedig az USA évtizedes ukrajnai tevékenységének következménye.

Súlyos a helyzet, mert egyre inkább úgy tűnik, hogy hagyományos fegyverekkel képtelen az orosz hadsereg elfoglalni Ukrajnát, ezen a mozgósítás sem segít. Atomfegyvert bevethetnek, de annak elképesztő negatív hatása lesz világszerte, és még azzal együtt sem világos, hogyan lesz Ukrajna megszállva. Érthetetlen, Putyin miért nem gondolta mindezt jobban át a februári indulás előtt.

Ursula megmondta, hogy az EU meg fogja nyerni ezt a háborút!!!!!!!!!!!!!!
Mikor lettünk hadviselő fél?

Európával a saját népükkel szemben.

Hoztad a szokásos mellébeszélést. Ukrajna amerikai biztatás nélkül soha nem merte volna provokálni az oroszokat. Zelenszkij és Kuleba pofátlanul agresszív követelőzéseiből viszont azt lehet érzeni, hogy a következmények tekintetében nem erre számítottak, őket talán mással hitegették. És most benyújtanák a számlát.

A németek meg már látják, hogy a dolgok túlmentek azon, amit ők elképzeltek, húzódoznak a fegyverszállítástól.

Ezekből a fejtegetésekből mindig kimarad az, hogy amerikai felbujtásra Ukrajna módszeresen provokálta az oroszokat. Tudták, hogy egy idő után az oroszok vagy meghunyászkodnak az ukrajnai amerikai befolyás előtt, vagy lépnek. Ezt a tudatos provokációt, felkészülést a várható következményekre mutatják azok a már évekkel ezelőtt kiépített védelmi vonalak, amelyeknek az áttörése most sokba került az oroszoknak.

Azért kéne áldozatot hozni, mert az oroszokból tudatosan kiprovokálták a támadást? Az USA ennél kevesebbért is lerombolt már országokat, tízezer kilométerekre saját határaitól. Minden következmény nélkül. Most pedig sztárolják a maffiaállam Ukrajnát, pedig attól még nem lett demokratikus jogállam, hogy megtámadták.

A Kossuth Rádióban az hangzott el, hogy egyhangúlag döntöttek..így nevetséges Orbán és Szíjjártó is, amikor a nyolcadik szankció ellen beszél......fiúk, egyre viccesebbek vagytok.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés