Eddig azt gondolta, sosem venne Daciát? Nézze meg ezt!

2022. szeptember 19. 17:43
Így nézne ki a jövő szabadidős autója a márka szerint.

Új tanulmányautóval jelentkezett a Dacia: a Manifesto nevű elektromos SUV mindent tud, amit egy természetjárásra is ideális utcai terepautónak tudnia kell. Mivel koncepcióautó, nem sorozatgyártásra tervezték, célja kizárólag az, hogy felsorakoztassa, milyen megoldásokat kínálna a Dacia a jövő SUV-jaiba – írja a foter.ro.

A Manifesto robusztus dizájnjával leginkább a Tesla irányzatát követi. Öko-okos megoldásai kétség kívül figyelemre méltóak, ilyenek például az egyszerűen leszerelhető, keresőlámpaként is működő fényszórók, a hálózsákká alakítható üléshuzatok, az asztallá vagy munkafelületté alakítható hátsó tér.

A terepautónak nincs szélvédője, hiányoznak az ajtók, ablakok is, ezzel együtt összkerékmeghajtása, hasmagassága, defektmentes gumiabroncsa is ideálissá teszi a természetközeli utazásokra, nem beszélve a csomagtárolás egészen újszerű megközelítéseiről. Az viszont mindössze üzenetértékkel bírhat, hogy a koncepcióautó műszerfalát parafából, a kasztni teljes egészét pedig újrahasznosított műanyagból képzelték el, a fenntarthatóság jelszava alatt – olvasható a cikkben.

 

Önnek hogy tetszik? 

Nyitókép: motor1.com

Összesen 51 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A román büszke a Daciára.
A NER-es büszke a lölőkre.

Mi meg csak nézzük őket.

"utcai terepautónak"

Utcai terepjáró, szélvédő-, ajtók és ablakok nélkül?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés