Így segítette megint Ujhelyi, Cseh Katalin és Gyöngyösi a Fideszt

2022. szeptember 15. 9:07

Ódor János László
Kontra
Játék határok nélkül: Strasbourgban nyílt ki az ellenzéki közhelyszótár.

„Játék határok nélkül: ma Strasbourgban nyílt ki az ellenzéki közhelyszótár. A hazai baloldal nagyon szeretné megkapni a pénzeket, az európai szocialista-zöld-liberális politikusok pedig csak simán felmondták a bullshitgenerátort. Az óvodai nemváltoztatás továbbra is a kedvenc hivatkozási alap.

Szuper ötletem támadt, de később megbántam: nézzük meg élőben, hogyan vitatja meg az Európa Parlament strasbourgi vitanapján a magyar demokrácia helyzetét, azaz a Tavares- és Sargentini-színjátékok utáni legfrissebb Delbos-Corfield-jelentést. Azaz ez már az ítélet.

Pontosabb címén Az Unió alapját képező értékek Magyarország általi súlyos megsértésének egyértelmű kockázata, amit a brit születésű, de jelenleg francia színekben versenyző Gwendoline Delbos-Corfield képviselőnő nyújtott be.

Nagy meglepetések most sem értek: ugyanazok a szólamok mentek oda-vissza, mint amit már a korábbi alkalmakkor megszokhattunk. Csak a főbb gondolatok az ellenoldalról kezdésnek, neveket inkább direkt nem hozok.

Nem támogatjuk eléggé Ukrajnát és üzletelünk az agresszorral (itt elő kell vennünk, hogy vajon a németek-hollandok hány dolláros forgalmat bonyolítanak az agresszorral... lásd a lent hivatkozott cikket – a szerk.), valamint korlátozzuk az abortuszjogokat (!). Aggódnak, hogy a magyar polgárok nem kapják meg a pénzt, Magyarország nem demokrácia, nem jogállam; korrupció van, kleptokrácia, az Orbán-család és a barátok zsebébe vándorolnak a pénzek. Orbán rasszista, Európa Putyinja. Na meg a törvény, amely az iskolákban a szexuális felvilágosítást tiltja!”

Nyitókép: MTI/EPA pool/Ronald Wittek

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 34 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés