Konok a leszbikus csókról: Igen, a Netflixen csókolózni fognak a kislányok, váljék egészségükre

2022. augusztus 19. 11:57

Csintalan Sándor szerint a lapunk olvasója által kirobbantott Netflix-botrány csak egy belső munkahév-verseny a médiahatósági munkatársak között.

2022. augusztus 19. 11:57
null

Leszbikus csók csattan a Netflix dínós gyerekmeséjében – számoltunk be múlt héten a hírről. A jelenetet egyik olvasónk szúrta ki, aki a kisgyerekével nézte a mesét. Az ügy nagy visszahangot kavart, mivel a mese 7+ besorolású a Netflixen, vagyis hétéves kortól ajánlják megtekintését.

Magyarországon a tévéforgalmazásban bemutatott tartalmakért saját hatáskörben a tévék a felelősek, a streaming esetén meg a streamingszolgáltatók döntenek a korhatár besorolásáról, ezért – mint pár nappal későbbi cikkünkből kiderült –  az NMHH jelenleg hatósági ellenőrzés keretében

vizsgálja az ominózus műsorszámot, amelyről egyébként több bejelentés is érkezett.

Az ügy akkora vihart kavart, hogy még a Magyar Hang Kötöttfogás című műsorában is szóbe került egy rövid ideig. Csintalan Sándor épp a hazai nyelvoktatás „botrányos voltáról” és a „kaszárnyarendszerről” – amely taszítja a mostani magyar fiatalokat – elmélkedett, erre csatlakozott rá Konok Péter. A történész úgy véli, hogy „ebből a felismerésből ered a Mandiner lelkes feljelentője, meg az egész probléma – két kislány csókolózik a Netflixen – és akkor csináljunk úgy, mintha ez egy szörnyűség lenne.”

Konok a nyelvoktatáshoz hozzáfűzte: ma a gyerekek már nem az iskolában tanulnak meg angolul, hanem a You Tube-on. Így tett például a lánya is, akinek bár „sokkal pongyolább” az angolja, mint Konoknak, de sokkal jobban tud alkalmazkodni a különböző dialektusokhoz. Ez ezen a nyáron be is bizonyosodott, amikor Konokék Dél-Angliában jártak, ahol a történész nem nagyon értette a helyi nyelvjárást, míg a You Tube-on tanult lánya félóra után képes volt alkalmazkodni.

Pulai András a leszbikus csókhoz annyi kommentárt fűzött, hogy „ez egy propaganda a Netflixnek”. Csintalan szerint sem kell „túlspilázni” a kérdést. Szerinte ez „egy belső munkahév-verseny”: a Médihatóságnál valaki feldobta ezt, megcsinálta ezt a balhét, hogy ő most perel. 

Az idézett rész az alábbi videóban az 50. perctől látható.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 91 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
optimiska
2022. augusztus 21. 12:07
Még mindig a Kohnok?
amca
2022. augusztus 21. 08:22
Csinálják. Konok te tű csókolózik Csintalan hajléktalannal. Mérő te tű budzul perintfalvival. i tako daljeje
Osztap Bender
2022. augusztus 20. 18:50
Máglyára nem lehetne, az is be van tiltva?
Kristály
2022. augusztus 20. 13:08
2 gusztustalan szardarab ,gyerek megrontok és arra felbujtok .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik