Kemény üzenetet küldött Zelenszkij: Ukrajna mostantól „különleges célpontnak” tekinti az atomerőművet lövő orosz katonákat

2022. augusztus 14. 7:54
Az orosz csapatok még a háború elején foglalták el az erőművet.

Ukrajna célba veszi azokat az orosz katonákat, akik a zaporizzsjai atomerőműre lőnek, vagy bázisként használják azt, hogy onnan lőjenek – közölte szombaton Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a Reuters beszámolója szerint. Mint ismeretes, Ukrajna és Oroszország egymást vádolta meg a zaporizzsjai atomerőművet ért támadások miatt.

Minden orosz katonának, aki vagy az erőműre lő, vagy az erőművet fedezékként használva lő, meg kell értenie, hogy különleges célponttá válik hírszerzőink, különleges szolgálataink, hadseregünk számára”

– jelentette ki az ukrán elnök. Arról részleteket nem közölt, hogy ez pontosan mit is takar.

Nyitókép: MTI

Összesen 135 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Zelenszki már tavaly fenyegetőzött, hogy igyekezni fog atom fegyverekre szert tenni. Úgy tudom, hogy atom reaktor alkalmas a plutónium előallítására. Ha valóban plutómiumot állítotak elő a kérdés hogy mióta, mennyit, mi történt az előállított mennyiséggel. Az atomreaktorok már néhány évtizede léteznek. A világban pedig akad néhány állam, mely szívesen megvásárolná, pld. Irán, Észak Kórea, Izrael, stb., és az ár csak pénz kérdése, hogy kinek van több, és ki tud többet fizetni.

Mindenesetre, ha az erőmű bombázásával elérnék, hogy az orosz katonák onnan távoznak és helyüket békefenntartók veszik át, akkor ha valóban plutónium előállítása folyt az erőműben, az oroszok bizonyítékok nélkül maradnak. Természetesen ez érdeke a plutónium vásárlóknak is.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés