Fától az erdőt

2022. augusztus 13. 11:58

Bencsik Gábor
Facebook
Az ellenzéki hisztériakeltés mára nagyjából kifulladt.

„Ahogy figyelem az erdőkről folyó vitát a hivatásos és a közösségi médiában, jól látható, hogy az ellenzéki hisztériakeltés mára nagyjából kifulladt. Már ahogy az ilyen hisztériakeltések szoktak.

Két tanulság azért levonható.

Először is: a kormányzati döntéseket tessék időben, hitelesen elmagyarázni, megindokolni. A kormány rendre adós marad ezzel, a szakértők csak az aktuális botrány kitörése után állnak elő az érveikkel. Ez a magatartás egyfajta arrogancia benyomását kelti. A kormány tartsa kötelességének, hogy részletekbe menően, időben megindokolja, mit miért tesz vagy nem tesz. Most például, hogy miért nem engedik a napelem teraszra, balkonra telepítését. Én például nem tudom, miért nem. Csak olvasom a közösségi médiában, hogy ellenzéki érzelmű emberek ebben az ügyben is fújják már a hisztérialufit. A döntéshozók részéről hiteles, meggyőző érveket kérek.

Az ellenzéknek pedig ideje volna megtanulni, hogy a hisztériakeltések végül mindig kifulladnak. A »tegyünk úgy, mint ha azt mondták volna, és tüntessünk ellene« politizálás eleve kudarcra van ítélve« – mert nem azt mondták, és ez előbb-utóbb nyilvánvalóvá válik. A »köteles beszéd« folyójába még egyszer nem lehet ugyanoda belelépni. A tarvágásozás azért nem működik már, mert mostanra az emberek többsége fölfogta, hogy nem lesz tarvágás.

Abból, hogy a különböző ürügyek alatt szervezett tüntetéseken ugyanazok mondják ugyanazt ugyanannak a néhány száz vagy olykor ezer embernek, nem hogy kormánybuktatás nem lesz, de még a kétharmad sem rendül meg. Az ellenzéknek is ideje megtanulnia, hogy hiteles, meggyőző érvelés nélkül nem terem nekik babér.”

Nyitókép: Fekete-Győr András Facebook-oldala

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 101 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés