Jámbor kijelentette, hogy a pénteki ellenzéki tüntetésen nagyon sokan lesznek

2022. augusztus 11. 13:46
A politikus a tüntetés fő gondolatait 5 pontban foglalta össze.

Jámbor András érdekes fantázia-gondolattal buzdítja a Facebook-híveit a kormány ellen. A neomarxista parlamenti képviselő szerint a pénteki kormányellenes tüntetésen nagyon sokan lesznek, ami miatt máris beindult szerinte a „Fidesz-propaganda”.

Jámbor a tüntetés fő gondolatait 5 pontban foglalta össze, amelyeket most változtatás nélkül közlünk:

  • Ha nem akarnak őshonos erdőkhöz hozzányúlni, akkor miért teremtették meg a rendeletben ennek a lehetőségét?
  • Hogyan gondolják azt, hogy a frissen kivágott „vizes” fákkal oldják meg az idei tél fűtési gondjait?
  • Van-e olyan fa amit haszontalannak nevezhetünk a klímakatasztrófa idején?
  • Miért nem indított a kormány az elmúlt 12 évben, és miért nem indít legalább most nagyszabású energiakorszerűsítési programot, amikor a magyar háztartások 70%-a igényelne korszerűsítést?
  • Miért a fafűtést futtatják fel, miért nem az ennél jóval hatékonyabb alternatív tüzelési, vagy alternatív energiaforrásokat, miért nincs szél és geotermikus energiatermelés, a hőszivattyú támogatva Magyarországon?

Ungár vs. Orbán

Nemrég Ungár Péter LMP-s képviselő is hasonló kérdésekkel élt, amelyet Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai tanácsadója válaszolt meg a zöld politikusnak.

Nyitókép: Mandiner

Összesen 130 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Micsoda szellemi magaslatról kukorékol a belpesti értelmiség.

Mindegy szegénynek. Hogy hogyan tudott szavazókat meggyőzni, az rejtély. A szélkerekeket hagyjuk, a hőszivattyú megfizethetetlen. Több napelem biztosan jobb lenne, de ahhoz be kéne jönni az EU-s pénznek. Nagyon kellemes meglepetés lenne, ha bejönne, de nem úgy néz ki.

Az idén megvett fa legfeljebb 2024-ben lesz jó. Érdemes venni, egyszer az is eljön. Akinek van, ami van, az nyereség.

Kevesebb szobát kell fűteni, alacsonyabb hőfokra, aztán majd meglátjuk.

Gyerekkoromban egy szobát fűtöttünk, stb..

"miért nincs szél"

Széllel nem lehet fűteni.

" és geotermikus energiatermelés"

Attól függ, mit értünk geotermikus energiatermelés alatt. Ha a mélyben levő termálvizekre gondol, azokból nincs sok olyan forrás, ami energiatermelés céljából kiaknázható, pl. mert vizet kéne sajtolni a mélybe, a kinyert forróvíz helyére, vagy mert termálvízzel fűteni rendkívül karbantartásigényes (oldott ásványi anyagok), ergo nem éri meg.

"a hőszivattyú támogatva"

Támogatva vannak, azonban a hőszivattyúnak csak úgy van értelme, ha a teljes fűtésrendszert a hőszivattyúzásra szabják (pl. 7-10 centinként vízkeringető csőhálót kell kialakítani a mennyezeten, esetleg az oldalfalon, az egész épületben!) Alsó hangon 7-8 milliótól indul, nagyon munkaigényes, drága, ergo alacsony keresetűeknek nem opció.

A geotermikus hőszivattyúknál meg ugye a "Földből" veszi ki a hőenergiát, szóval az duplán munkaigényes, mert vagy nagy területre, vagy nagy mélységbe kell lejuttatni a szondákat, amin keresztül az energianyerő hőcsere megvalósul.

Egy ilyen rendszer kialakítása egyrészt nem mindenütt lehetséges, elsősorban a talajviszonyok miatt, másrészt a rendszer kiépítésének az ára sokszor összevethető magával az ingatlan árával, ergo nem éri meg.

Örülök, hogy segíthettem.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés