Orbán ismeri Horthy és Kádár népét

2022. augusztus 10. 21:59

Bartus László
Facebook
Mindig kiskapukban gondolkodik. Ezért néznek el mindent a Röfinek, mert magukra ismernek benne.

„Ismeri Horthy és Kádár népét

Orbánt is ezért szeretik, mert mindig kiskapukban gondolkodik. Soha semmi nem tiszta, nem egyenes. A rezsicsökkentést is baromira szerették, mert az se egyenes úton ment. Nem tanultak a magyarok száz év alatt semmit, hogy az ügyeskedésnek mindig ráfizetés lett a vége. Marhán szerettek görbe utakon járni, nekik csak az unortodox megoldások lehetnek jók, de a végén mindig megszívják. Nehogy azt gondolja bárki, hogy ez zavarja őket, soha nem tanulnak belőle.

Orbánt is saját simlis mérőzsinórjukkal mérik. »Te elmennél az Adriára nyaralni, ha nincs otthon benzin?' Mi a válasz? 'Hát persze, hogy el. Attól, hogy otthon maradok, még nem lesz benzin.« Ezért néznek el mindent a Röfinek, mert magukra ismernek benne. Ha jönne egy lelkiismeretes és becsületes ember, aki nem élvezné a szivatást, minden ésszerű lenne és szabályos, de bezárná mindenki előtt a kiskapukat, nem lehetne korrupció, nem lehetne lefizetni a rendőrt, a polgármestert, az ügyintézőt, ha nem lehetne lopni, és maga sem lopna, már rég elzavarták volna.

Nincs is annál hülyébb ellenzéki politikus, mint aki a korrupcióellenességgel kampányol. Ilyen politikusra magyar ember az életben nem szavaz. Miből fog akkor megélni? Hogyan fog bármit elintézni? Hogyan fog működni akkor az ország? Ezt elképzelni sem tudja. Jó érzés ellopni. Szerezni. Megnyugtató látni, hogy más is ezt csinálja. A legfőbb góré, meg a családja leginkább. Ebben otthonosan érzi magát a magyar ember. Ezért az orbáni szegénység első szakaszában jól érzik magukat, ha kinyitnak nekik minden kiskaput, hogy oldják meg. Meg fogják oldani. Hazataláltak.”

Nyitókép: Facebook

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 108 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Csak azt nem értem, hogy nincs egy amerikás magyar, aki pofán baszná?

Ha már állatozol, Bartus, hosszú évtizedek óta az első kormány ellen, amelyik átvett egy segély alapra épített országot, csődközelben és folyamatos ellenszélben felépített egy munka alapút, melyben az a közember, aki dolgozik és gyereket nevel az BIZTOSAN jobban él, mint kedvenceid kormányai alatt, te meg egy szorgalmas görény vagy!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés