A Smirnoff vodka is kivonul Oroszországból

2022. június 29. 11:19

A vállalat fokozatosan függeszti fel a következő hónapokban oroszországi tevékenységét.

2022. június 29. 11:19
null

A világ legnagyobb szeszesital-gyártója, a DIAGEO is kivonul az orosz piacról – írta az index.hr értesüléseire hivatkozva az azonnali.hu. Mint ismert, a céghez portfoliójába tartozik többek között a Smirnoff vodka, a Baileys likőr és a Captain Morgan rum is.

A portál felhívta a figyelmet arra, hogy

a vállalat bejelentette, fokozatosan, a következő hat hónapban függeszti fel oroszországi tevékenységet.

A DIAGEO szóvivője elmondta: „figyelünk a régióban dolgozó alkalmazottaink támogatására, erre irányulnak a meghosszabbított felmondási idők, ugyanakkor ügyelünk a helyi törvényekre is”.

Az elmúlt napokban a Nike és a Cisco is bejelentette a távozását az orosz piacról

Az azonnali.hu felidézte, néhány napja másik két nagy cég, a Nike és a Cisco is bejelentette kivonulását az orosz piacról. Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, korábban több luxusmárka, üdítőital-forgalmazó és a McDonald's is távozott az országból.

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

Kapcsolódó cikkek

Összesen 79 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jooee
2022. június 30. 06:38
Ez ám a csapás Oroszországra.
Karbantartó9
2022. június 30. 00:25
A smirnoff az egyik legócskább lőre, nem kár érte. A cisco meg hülye, mert hagyja megerősödni riválisait, aki aztán a világ többi részén is fölénybe kerülnek.
NiewiederGyurcsány
2022. június 29. 18:25
Nem sajnálom, mert én a Stolichnaya, Russia, Beluga, etc igazi vodkát szeretem! Az már nagyobb baj, hogy nem mindig lehet kapni. A Smirnoff nem orosz vodka!
MayorAnna 03
2022. június 29. 16:39
Aki Smirnoffot iszik Stolicsnaja helyett - az egyéb aljasságra is képes.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik