Kálmán Olga: Ez egy törvénytelen kormány, amely megszállta Magyarországot, felszámolta a köztársaságot és tönkretette a hazát

2022. június 26. 11:40

A DK szóvivője szerint Kövér László egyenként bünteti végig a DK képviselőit.

2022. június 26. 11:40
null

A Demokratikus Koalíció nevében közleményt adott ki a párt szóvivője. Kálmán Olga azt írja: a Fidesz házelnöke arról tájékoztatta őt, hogy

csökkenteni fogja a képviselői tiszteletdíját, amiért több szavazáson nem vett részt.

Az ATV volt műsorvezetője szerint „e szép gesztus” nemcsak neki szólt, hiszen ugyanilyen levelet kaptak a DK-s képviselőtársai is. 

A DK szerint a Fidesz tönkretette a hazát

„Természetesen az alakuló ülésről és azokról a szavazásokról van szó, amelyekről a politikai véleménynyilvánítás keretében kivonultunk. Ők azt szerették volna, hogy ott üljünk, bólogassunk, szavazzunk és tegyünk úgy, mintha ez is csak egy normális hétköznap lenne egy normális parlamenti demokráciában. Mi nem tettük meg ezt a szívességet” – fogalmazott a szóvivő, aki szerint ahol lehet, gyengíteni kell a hatalmat, de legitimálni soha nem szabad. Ennek indoklásaként pedig azt írta:

„Mert ez egy törvénytelen kormány, amely megszállta Magyarországot, felszámolta a köztársaságot és tönkretette a hazát. Ez, a DK politikai véleménye nem tetszett Kövér Lászlónak, ezért saját kezűleg igazolta, hogy minden úgy van, ahogy mondjuk: 30 éves parlamenti gyakorlatot felrúgva, a távolmaradásunkról szóló frakcióvezetői igazolás ellenére büntetett meg mindannyiunkat” – olvasható a közleményben.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

Kapcsolódó cikkek

Összesen 384 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rókabácsi
2022. június 27. 12:56
ti még ezt a szintet sem éritek el! minden dk-s sajnálok! mert vagy megtévedt vagy ütödött!
Reszelő Aladár
2022. június 27. 12:37
Ezt a "törvénytelen" szlogent melyik túlfizetett tanácsadótok ötlötte ki? Ha pofáztok az rendben van, a magyar nép ennyi mozgásteret hagyott nektek. De legalább valami ütösebbel jönnétek. A parizeus az rendben volt, a lónak a cerkája meg nem. De igen, tudom szavazzunk rátok. #ostobák2022
kata56
2022. június 27. 12:34
Undorító ez a nő.
kolozsv
2022. június 27. 10:34
"Kálmán Olga: Ez egy törvénytelen kormány, amely megszállta Magyarországot, felszámolta a köztársaságot és tönkretette a hazát" Mi képviselők sem vagyunk törvényesek. Te hülye p.csa.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik