Valaki fejbe lőtte a tisztet, aki Putyin nukleáris indítójáért felel

2022. június 23. 16:15
Az oroszok állítása szerint öngyilkossági kísérlet történt. Annyi bizonyos, hogy Vagyim Zsimin ezredest jelenleg az intenzív osztályon kezelik, állapota válságos.

Zsimin ellen büntetőeljárás indult, mert állítólag kenőpénzt vett fel, miután magasabb beosztásban kezdett dolgozni a vámhivatalban – közölte a Moszkovszkij Komszomolec. Az ezredes a vádemelés miatt házi őrizetben volt, de bűnösségét tagadta. Ekkor dördült el a lövés. Az orosz sajtó szerint öngyilkossági kísérletről van szó.

Az eset után testvére talált rá az ezredesre, aki a hírek szerint a lövöldözés idején a fürdőszobában volt. Zsimin – fején lőtt sebbel –egy vértócsában feküdt, mellette Izh 79-9TM típusú fegyvere.

Nyitókép: Mikhail Metzel / SPUTNIK / AFP

Összesen 110 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Dehát ezek ilyenek már régről:
"Amikor a későbbi marsall, Csujkov 1942 végén megérkezett Sztálingrádba,... első hivatali cselekedeteként tiszteket lövetett agyon, ilyen módon demonstrálva a katonáknak, mi történik azokkal, akik ellenszegülnek a parancsainak. 'Azonnal a legkeményebb intézkedéseket alkalmazzuk a gyávákkal szemben. 14-én agyonlőttem (!!!) egy ezred parancsnokot és komisszárját, majd nem sokkal később még két dandárparancsnokot és komisszárt."
"Buggyonníj és Jerjomenko tábornok főbe lőtte beosztottait, ha azok hibáztak, saját katonai tanácsuk tagjait pedig verték, így keltve félelmet bennük. Jerjomenko állandóan magánál tartott egy husángot, amellyel beosztottait ütlegelte. Akárhányszor parancsnokok valamelyik tisztjük kudarcáról számoltak be neki, Sztálin mindig azt válaszolta: 'És beverte a pofáját? Ha ez mégegyszer előfordul, adjon neki a pofájára' - írta visszaemlékezéseiben Hruscsov."
(Jörg Baberowski: Felperzselt föld, Sztálin erőszakhatalma, európa kiadó, 2015, 417.old.)

Mint anno Rákosi alatt, amikor a börtönből menekülő szerencsétlenek menekülés közben hátba lőtték magukat...

Hogy kerül Biden a Vörös Hadseregbe? Behívták, mert kevésnek tartják a hülyéik számát?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés