A Ryanair bocsánatkérésre szólítja fel Nagy Mártont

2022. június 20. 18:19
A légitársaság szerint a miniszter többször is valótlanságot állított, valamint félrevezette a magyar családokat.

Bocsánatkérésre szólította fel Nagy Márton gazdaságfejlesztési minisztert hétfő délutáni közleményében a Ryanair. A légitársaság szerint a tárcavezető „hamis állításokkal félrevezette” az utazókat „az extraprofitadóval kapcsolatban, amellyel július 1-től őket fogja büntetni” – írta a Telex.

A fapados légitársaság pontokba szedte közleményében, hogy mi miatt vár bocsánatkérést:

  • „Hamisan állította, hogy a Ryanair »Európa legnyereségesebb légitársasága«. A Ryanair nemrégiben jelentette, hogy már a második éve veszteséggel zár.
  • Hamisan állította, hogy az extraprofitadót más európai országokban gond nélkül kifizetik. Egyetlen más európai ország sem alkalmaz ilyen adót olyan veszteséges iparágban, mint amilyen a légiközlekedés. (Megjegyzés: »extraprofitadó« valóban nincs máshol, de hasonló jellegű és összegű díjakat fizettet a társaságokkal számos ország.)
  • Félrevezette a magyar családokat, amikor hamisan azt állította, hogy senki sem háríthatja át a lakosságra a különadót. »Mint azt Nagy miniszter úr jól tudja, az uniós jog, az 1008/2008/EK rendelet értelmében minden légitársaság szabadon, a nemzeti kormányok vagy fogyasztóvédelmi hatóságaik beavatkozása nélkül állapíthatja meg az EU-n belüli légi járatok viteldíjait.«”

– idézte a Telex.

Az extraprofitadó okozza a feszültséget a magyar kormány és a légitársaság között

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, a légitársaság és a magyar kormány között az extraprofitadó miatt van egy ideje feszültség. Mint ismert, a Ryanair vezérigazgatója több alkalommal „idiótának” nevezte a magyar minisztert és az extraprofitadót is. Nagy azóta bocsánatkérést követelt a cégtől.

A Ryanair ugyanakkor úgy tűnik továbbra sem nyugszik. Mint kiderült, honlapjukon jegyvásárláskor a vevőket az az üzenet fogadja, hogy a Magyar Nemzet hazudott, amikor azt állította, hogy a magyarok az adó miatt tömegesen váltják vissza a járataikra a jegyeket.

Az egyik legfrissbe fejlemény az az ügyben, hogy a Védett Társadalom alapítvány is feljelentést tett a társaság ellene, mivel az mivel az weboldalán megtévesztő üzeneteket jelenít meg a magyarországi fogyasztók számára, amiben letagadja saját díjemelését.

Nyitókép: Ryanair Facebook-oldala

Összesen 132 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szvsz, az, hogy ha nem fizetsz külön azért, hogy a családtag mellett üljél, direkt szétdobnak a gép négy végébe, a legajla.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés