Kiszivárgott Lukácsi Katalin levele: jó embernek, de rossz vezetőnek tartja Márki-Zay Pétert

2022. május 19. 18:13

Az MMM volt alelnöke szerint Márki-Zay Péternek is hátrább kellene lépnie az országos politizálástól.

2022. május 19. 18:13
null

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, nem csatlakozik Márki-Zay Péter új pártjához Lukácsi Katalin, a Mindenki Magyarországa Mozgalom egykori alelnöke, aki egyúttal azt is bejelentette, nem indul újra az MMM közelgő tisztújításán.

Az atv.hu csütörtökön pedig arról adott hírt, hogy a szerkesztőségükhez eljutott most az a levél is, amelyben Lukácsi közölte döntését a Mindenki Magyarországa Mozgalom és a Kossuth Körök tagjaival. A politikus megkeresésükre megerősítette, hogy a levelet valóban ő írta.

Ebben többek között azzal magyarázza döntését, hogy komolyan gondolja azt, amit április 3-a után az ATV Egyenes Beszéd című műsorában is mondott, miszerint most a számvetés ideje van, ez pedig nála még nem ért véget, ezért felelősséggel nem tud komolyan elköteleződni.

Nem tud együtt dolgozni az MMM és a Kossuth Körök jelenlegi vezetőivel sem

Az okok között említi továbbá azt is, hogy a Mindenki Magyarországa Mozgalom és a Kossuth Körök jelenlegi vezetésével sem érzi, hogy együtt tudna dolgozni, mert

már a kampány ideje alatt is komoly stratégiai és koncepcionális különbség volt közöttük.

Lukácsi levelében nehezményezte például azt, hogyan viselkedett Tikk László, az MMM elnökségi tagja, valamint Tímár Áron operatív vezető a velük politikai szövetségben lévő pártokkal, valamint a Márki-Zay Péter által felkért központi kampánystábbal szemben is. Ezt az egyre mélyülő ellentétet pedig szerinte csak tovább fokozta Gurzó Ákos is (ő volt Márki-Zay Péter kampányfőnöke az előválasztási kampányban).

Lukácsi Katalin továbbá azt is elhibázottnak tartja, hogy éppen most, ilyen röviddel a súlyos választási vereség után alapít új pártot Márki-Zay Péter. Szerinte a döntés elsietett, és a jelét sem látja annak, hogy az új formáció szervezői érdemi tanulságokat vontak volna le az április 3-i eredményből.

Döntését azzal is magyarázza, hogy bár szerinte

Szerinte még azzá válhat az ellenzéki összefogás korábbi miniszterelnök-jelöltje, de ehhez egy időre neki is hátrább kellene lépnie az országos politizálástól. Lukácsi szerint Márki-Zaynak komoly önvizsgálatot kellene tartania ahhoz, hogy nehogy ő is olyan „tehertétele legyen a magyar közéletnek, mint Gyurcsány Ferenc” – idézte a levelet az ATV.

Nyitóképen Lukácsi Katalin, az MMM volt alelnöke és Márki-Zay Péter. Fotó: Lukácsi Katalin Facebook-oldala

Kapcsolódó cikkek

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
wasserwoman
2022. május 21. 18:33
április 3.-ig megváltóként emlegette
rókabácsi
2022. május 21. 09:30
oszt ki a faszt érdekel!
amca
2022. május 20. 17:31
Buttha Lukácsiprost bevallotta ,hogy a nászéjszaka Márki Majmunnal 1 nagy csőőőőd.
írmag
2022. május 20. 15:54
A tamponnal ezért nem szabad spórolni, be kell vállalni a méretet!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik