Lukácsi: A bukás egyik fő oka az, hogy még Márki-Zayt is el lehetett adni miniFerinek!

2022. május 18. 13:37

A Mindenki Magyarországa Mozgalom volt alelnöke ma is tiszta embernek tartja Márki-Zay Pétert.

2022. május 18. 13:37
null

Lukácsi Katalin sem hagyta szó nélkül a Telex kedden megjelent terjedelmes írását, amelyben a baloldali összefogás kampányát elemezték. Véleményét a közösségi oldalán tette közzé. Bejegyzését azzal kezdte, hogy látja a sajtóvisszhangokat, de ugyanakkor hiányol egy „fontos következtetést”.

A volt alelnök szerint „az egyik fő ok, amiért a Márki-Zay Péter vezetett lista nem nyerhetett, az az, hogy fél év alatt még őt is sikerült összegyurcsányozni”.

Ezzel kapcsolatban megjegyezte: „valóban baj volt az, hogy Péter mikromenedzselt és dilettánsokra hallgatott a szakemberek helyett, de ez nem változtat azon a tényen, hogy

„Ez akkor is igaz, ha a propaganda Ferije inkább egy mém, mint a valódi politikus” – fűzte hozzá. 

Lukácsi kitért azokra is a posztban, akik azt vallják, hogy „Dobrevvel bezzeg nyerhettünk volna.” Nekik azt üzente:

Majd azzal folytatta, hogy kritikát fogalmazott meg azzal „a magyar elittel” szemben, akik szerinte „elszakadt társadalmunk hétköznapjaitól.” Márki-Zay egykori szövetségese szerint „valójában ez a legfontosabb tanulsága április 3-nak, nem pedig az, hogy jó-e mikromenedzselni. Persze, rossz” – szögezte le.

„Péter egy tiszta ember maradt”

Lukácsi Katalin hangsúlyozta, hogy „Péter azonban egy tiszta ember és maradt, aki egész lényével az ország felemeléséért dolgozott, hogy végül csak ő legyen a gyűlölt miniFeri, akibe majd még a DK holdudvara is belerúg!”

A politikus bejegyzésében visszautasította azt is, hogy a „Péter pártjától való távolmaradását úgy értelmezzék, hogy „csak azzal is rúgjanak bele egyet”. „Az, hogy én most szükségét érzem a hátrébb lépésnek, nem változtat azon, hogy

Ezt sokkal nehezebb elérni, mint a képességet és az alkalmasságot, és ezzel a tisztasággal az ellenzékből elég kevesen rendelkeznek” – fejtette ki.

„A Mi Hazánk az az »ellenzéki párt«, amely leginkább kapcsolatban áll a magyar valósággal”

A politikus rámutatott arra is, „nem véletlen az sem, hogy jelenleg a Mi Hazánk a legnépszerűbb »ellenzéki« párt. Ők állnak leginkább kapcsolatban a magyar valósággal, még akkor is, ha a valódi kérdésekre számomra vállalhatatlan válaszokat adnak”. 

„Melyik ellenzéki párt foglalkozott valaha is azzal a konfliktussal, amely Jászberényben az ukrán vendégmunkások körül növekszik évek óta? Csak a Mi Hazánk, holott erre az ellenzéknek is kell lennie Jászberényben is értelmezhető válasza. Olyan válasza, amely ebben a növekvő feszültségben a könnyebb helyett a polgári utat kövezi ki” – hívta fel a figyelmet Lukácsi.

„Ez és ehhez hasonló kihívások megválaszolása a feladata az ellenzéknek, nem pedig triumfálni, mikor a másik hibája lelepleződik. Alázatra van itt oka mindannyiunknak!” – zárta gondolatait Lukácsi Katalin.

Nyitókép: Lukácsi Katalin Facebook-oldala

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ekeke
2022. május 19. 09:39
"Péter azonban egy tiszta ember és maradt" Hogyne.Tiszta elmebeteg.
amca
2022. május 18. 20:34
Lukácsi 1 prost,sic. Márki Majmun. Pont. Képzeld Lukácsi ezt a 2őt mixelnénk.
Tisza009
2022. május 18. 20:04
Ez a nő egyszerre baszott nagy hülye és baszatlan nagy hülye.
röviden
2022. május 18. 17:47
Nem volt tisztességes az a választás, ahol ezt a szent embert miniferinek lehetett föltüntetni. :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!