A Mi Hazánk jogi védelmet adna a Jobbik rendezvényén megtámadott nőnek

2022. május 6. 13:45
A párt jogi segítséget és fizikai védelmet nyújtana a nőnek, aki a Jobbik rendezvényén vált szexuális erőszak áldozatává.

 Apáti István, a párt alelnöke pénteki sajtótájékoztatóján beszélt arról: Mi Hazánk kivételesen felháborítónak tartja a Jobbik háza táján kirobbant szexuális botrányt, amelynek sértettje Szilágyi György jobbikos politikus élettársa. Úgy értékelt: a botrány az egész „szélsőbaloldal” ügye, és rávilágít arra, hogy a Mi Hazánk az egyetlen valódi ellenzéki párt.

Arról is beszélt: a Mi Hazánk Mozgalom felajánlja, hogy jogi segítséget és fizikai védelmet nyújt annak a nőnek, aki a Jobbik rendezvényén vált szexuális erőszak áldozatává.

Csütörtöki napon robbant a hír, miszerint egy jobbikos majdnem megerőszakolta a párt alelnökének élettársát egy tavalyi pártrendezvényen. A Jobbik nem sokkal a sajtóhírek után közleményt adott ki, amiben a nemi erőszak kísérletének tényét nem tagadja, csak azt, hogy megpróbálták volna eltussolni az ügyet: „A cikkben állított hazugságokkal szemben a valóság az, hogy a Jobbik és annak etikai és fegyelmi bizottsága az ügy kivizsgálását a beadvány megérkezése után azonnal elindította, és erről a beadványozót is értesítette. A hazugságokkal szemben a szükséges jogi lépéseket ezúttal is megtesszük” – írják.

(MTI)

Nyitókép: Mandiner-archív

Összesen 6 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés