A Jobbik szerint hazudik a Jobbik alelnöke

2022. május 06. 09:05

Hazugsággal vádolja a Jobbik egyik alelnökét, Szilágyi Györgyöt a csütörtökön kirobbant, nemierőszak-kísérlet kapcsán tett nyilatkozatai miatt.

2022. május 06. 09:05
null

Csütörtöki napon robbant a hír, miszerint egy jobbikos majdnem megerőszakolta a párt alelnökének élettársát egy tavalyi pártrendezvényen. A Jobbik nem sokkal a sajtóhírek után közleményt adott ki, amiben a nemi erőszak kísérletének tényét nem tagadja, csak azt, hogy megpróbálták volna eltussolni az ügyet:

A cikkben állított hazugságokkal szemben a valóság az, hogy a Jobbik és annak etikai és fegyelmi bizottsága az ügy kivizsgálását a beadvány megérkezése után azonnal elindította, és erről a beadványozót is értesítette.

A hazugságokkal szemben a szükséges jogi lépéseket ezúttal is megtesszük” – írják.

Szilágyi György aztán a Telexnek erősítette meg, hogy a történet igaz abban a formában, ahogyan a lapokban megjelent. Azt is elmondta, jó ideig valóban nem indult belső vizsgálat a pártban az esettel kapcsolatban, hiába kezdeményezte ő magánbeszélgetéseken, hogy foglalkozzon ezzel az elnökség. „Még csak elnökségi ülés sem volt december óta” – mondta.

Ezzel kapcsolatban a Jobbik nyilatkozatot küldött a Magyar Hangnak, amelyben azt írják: 

Szilágyi György nyilatkozata nem fedi a valóságot, a Jobbik december óta több elnökségi ülést is tartott, amelyen Szilágyi György is jelen volt”.

A lap megkereste az érintettet, aki azt mondta, valóban volt „egy vagy két” elnökségi ülés, de úgy emlékszik, már csak a kampány után. Arra a felvetésre, hogy miért gondolták azt hónapokig, hogy egy ilyen ügyet egy párt elnöksége és nem a nyomozóhatóság elé kell vinni, azt mondta, hogy ebben nem ő, hanem az élettársa döntött, aki meglehetősen zavart volt az eset miatt.

Egy jobbikos majdnem megerőszakolta a párt alelnökének élettársát egy tavalyi pártrendezvényen

A Bors szerint a Jobbik megpróbálta eltussolni az ügyet, a párt közleményében azt írja, a Jobbik etikai és fegyelmi bizottsága azonnal megkezdte az eset kivizsgálását. Bővebben...

Nyitókép: Facebook

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szürkeSzarvas
2022. május 06. 12:30
A kopasz Szabó Bálintot Szombathelyen még a buzicigánnyal segbeb_szatta a Ceglédi Csaba. A párharc részeként.
olajfa1
2022. május 06. 11:04
Eddig azt hittem, hogy csak Gyurcsány hazudik "REGGEL ÉJJEL MEG ESTE"... de ezek szerint a jobbik is "versenybe szállt"...
cutcopy
2022. május 06. 10:31
A Jobbikon már csak egy füstbomba segít..
nick89
2022. május 06. 10:27
Hát ez fájt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!