Orbán Viktor a Vatikánban

2022. április 22. 18:47

Lukácsi Katalin
Facebook
Ez azért hírértékű, mint elefánt volna a porcelánboltban, vagy kisvakond a nagyvárosban. Szóval valami oda nem illést jelez.

„Ez azért hírértékű, mint elefánt volna a porcelánboltban, vagy kisvakond a nagyvárosban. Szóval valami oda nem illést jelez.

1) Orbán Viktor miért a Vatikánba ment? Mert hihetetlenül nagy hívő? Mert választási győzelmében a Szentlélek segítségét akarta megköszönni? Dehogy! Egyszerűen nem fogadnák máshol. A magyar miniszterelnök rendre Ausztriába tette első látogatását megválasztása után. 2018-ban Lengyelországba vezetett az első útja Orbánnak, most ott nem fogadták volna szeretettel. A második Izraelbe. Hát, az ottani nyitottság sem egyértelmű most. Brüsszelbe megalázó lett volna menni, Putyinhoz pedig árulkodó. Maradt a Vatikán, mert onnan nem illik elzavarni az embereket.

2) Miért fogadta Ferenc pápa Orbánt? Mert Ferenc pápa ezzel akart reagálni Csókay András magánkinyilatkoztatására, hogy a negyedik kétharmadhoz a Szentlélek segítsége kellett? Mert a Szentatya felismerte Orbánban a fegyvertelen prófétát, aki Orbán Viktor és Lánczi András szerint elbukik? Dehogy! Ferenc pápa fogadná Putyint is, ettől függetlenül több ízben már és határozottan kiállt a Szentatya az ukrán nép hősies küzdelme és az áldozatok mellett – a békéért. Orbán Viktorok ugyanis jönnek-mennek, de az egyház marad. A poklok kapui sem tudják megdönteni. Azért sem, mert felette van a napi politika acsarkodásnak és kisszerű logikának.

3) Ne felejtsük el, hogyan beszélt Ferenc pápa éppen Budapesten: »Mennyire messze áll Ő, aki csendben uralkodik a kereszten, attól a hamis istentől, akitől elvárjuk, hogy erővel uralkodjon és elhallgattassa ellenségeinket! Mennyire más Krisztus, aki egyedül a szeretettel áll elénk, mint e világ hatalmas, győzedelmes és ajnározott messiásai!«”

Nyitóképen Orbán Viktor vatikáni látogatása. Fotó: MTI/Vatikáni Média

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 186 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Ez azért hírértékű, mint elefánt volna a porcelánboltban, vagy kisvakond a nagyvárosban. Szóval valami oda nem illést jelez."

Lukács Katalin a Mandineren.


Kádár is volt a Vatikánban. Abba miért nem kötött bele?

Akkora pofont kaptál Orbán Viktortól, hogy azóta sem tértél magadhoz, azért beszélsz ennyi hülyeséget.
Orbán annyira elefánt a porcelánboltban, hogy reformátusként már Szent II. János pápával is találkozott a Vatikánban, aki ki is tüntette az ex miniszterelnökünket 2002-ben XVI. Benedek pápával is.
Meghívta Ferenc pápa ilyen egyszerű.
A 2018-as Fidesz-KDNP győzelme után első dolga volt Orbán Viktor hálát adni Istennek a református templomban. Fotó is van róla keresd meg, te lúzer!
Nem megdönteni, te lüke, hanem "a pokol kapui nem vesznek erőt rajta.

Nem való vagy apácának, mert egy rosszindulatú gyűlölködő vagy és nincs benned semmi alázat.
A védenced összefogott az ördöggel és te ebben támogattad és még te beszélsz Orbán kereszténysége ellen?

Politikai nullácska, bízd a témát a nagyokra...

L. K. nem jutott tovább a 'Hány hadosztálya van a pápának?' szintjén.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés