„Mentsd meg az életünket a Sátán kezei közül” – üzeni Ferenc pápának a mariupoli ukrán erők parancsnoka

2022. április 20. 17:48
Szerhij Volina a civilek kimentéséhez kért segítséget levélben a katolikus egyház fejétől.

A mariupoli ukrán erők parancsnoka Ferenc pápához írt levelében a katolikus egyház vezetőjének segítségét kérte a városban rekedt emberek kimentéséhez – jelentette az amerikai Katolikus Hírügynökség.

A portál beszámolója szerint Szerhij Volina ukrán őrnagy, aki a 36-os számú katonai egységet vezeti a Mariupolban zajló, orosz erők elleni harcokban,

levelében a civilek kimentéséhez kért segítséget, akik a város ostroma miatt 50 napja csak korlátozottan férnek hozzá vízhez és élelmiszerhez.

„Így néz ki a földi pokol”

„Valószínűleg már sok mindent láttál az életedben. De biztos vagyok benne, hogy nem találkoztál még olyan dolgokkal, amelyek most Mariupolt érik. Mert így néz ki a földi pokol”

– fogalmazott az ukrán őrnagy a tegeződő levélben, az ukrajnai Vallási Információs Szolgálat angol nyelvű fordítása szerint.

„Nincs rá időm, hogy leírjam az összes borzalmat, amivel itt minden nap szembesülök. A gyárban felállított bunkerekben nők gyermekekkel és csecsemőkkel húzzák meg magukat. Éhesek és fáznak. (...)

A sérültek napról napra halnak meg, mert nincs se orvosság, se víz, se élelem”

– olvasható a levélben.

„Az imádkozás már nem elég”

Az ortodox vallású Volina őrnagy levelében úgy fogalmaz: azért fordul egyenesen a pápához, „mert eljött az idő, amikor az imádkozás már nem elég”.

„Fedd fel a valóságot a világ számára, evakuáld az embereket és mentsd meg az életüket a Sátán kezei közül, aki fel akar égetni itt mindent, ami él”

– szólította fel levelében az őrnagy Ferenc pápát.

A délkelet-ukrajnai kikötővárost március elseje óta bombázzák. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerint több mint 100 ezer ember rekedt Mariupolban. 

Az orosz hadsereg szerdán újfent felajánlotta a mariupoli vas- és acélműben rekedt ukrán csapatoknak, hogy adják meg magukat, biztonságot és orvosi ellátást ígérve a fegyverletételért cserében – írta az MTI.

Nyitóképen az ostrom alatt álló Mariupol. Fotó: LEON KLEIN / ANADOLU AGENCY / ANADOLU AGENCY VIA AFP

Összesen 151 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Valójában Zelenszkijhez fohászkodik, hogy engedje, hogy megadják magukat.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés