Lázár János munkamegbeszélésre hívta Márki-Zay Pétert

2022. április 20. 16:36
„Folytassuk másképp” – írta a politikus.

Lázár János a közösségi oldalán jelentkezett be szerda délután. Rövid bejegyzésében kiemelte azt, hogy változásokra van szükség a belpolitikában. 

„Folytassuk másképp. Munkamegbeszélésre hívom Márki-Zay Pétert, a választókerület legnagyobb településének polgármesterét.” – írja Lázár a bejegyzésben.

Majd hozzátette: „Hiszek abban, hogy a választás győztesének nem pusztán joga,

hanem felelőssége is a béke és a konszolidáció érdekében cselekednie”.

„Hódmezővásárhelynek több évnyi kampány után végre nyugalomra és fejlődésre van szüksége. Éppen ezért nem sajtónyilvános kampányeseményre, hanem érdemi munkamegbeszélésre hívom a polgármestert. Kezdjünk új korszakot!” – tette hozzá a politikus.

Nyitókép: MTI/Rosta Tibor

Összesen 101 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Fölösleges. Lázár is tudja.

Elegáns javaslat. Próbálják ki!

Nemrég egy interjúban elmondta, hogy kétszer beszélt életében Márki-Zay-val.

Egyszer mikor hazajött Amerikából, pár percet (egy közös ismerősük protezsálta be MZP-t, de Lázárnak nem volt szimpatikus), majd amikor 2018 februárjában megválasztották MZP-t polgármesternek, bejelentkezett Lázárhoz: HATVANVALAHÁNY percen át lökte a sódert Lázárnak, megállás nélkül, monomániás baromságokkal, pl. hogy hogyan fogja leváltani Orbán Viktort... (ugye most már mi is sejthetjük, hogyan nézett ki ez a "beszélgetés").

https://24.hu/belfold/2022/04/..

Életemben kétszer beszéltem Márki-Zay Péterrel. Az első lehetett ez a sztori. Az alpolgármesteremet, Almási Istvánt, aki később polgármester lett, jó viszony fűzte Márki-Zay szüleihez. És amikor Márky-Zay Péter családostul hazatért tán Kanadából, az apja beszélt Almásival, aki megkért engem, fogadjam már ezt a tehetséges fiatalembert, és lehetőség szerint ajánljak neki valami állást. Természetesen fogadtam is Márki-Zay Pétert. Húsz percig tartott a beszélgetés, semmi nyomot nem hagyott bennem, csak arra emlékszem, hogy kötelességszerűen tettem neki egy állásajánlatot, hogy dolgozhat a városi cégek valamelyikében. De valamiért nem jött. Ezután eltelt tíz év úgy, hogy nem is láttam ezt az embert. Közben én bekerültem Orbán Viktor kormányába, a polgármesterséget Almási vette át, csak ő sajnos meghalt, és a 2018 februárjában megtartott időközi választáson Márki-Zay lett a befutó. Aki a parlamenti választásokig hátralévő néhány hetet azzal töltötte, hogy látástól vakulásig lázározott, orrvérzésig engem gyalázott az ellenére megőriztem az egyéni képviselői mandátumomat. Ekkor ismét bejelentkezett hozzám, illendően újfent fogadtam, bejött az irodámba, köszönt és beszélt egyhuzamban hatvanhárom percen át.

Hatvanhárom? Ön stopperolta az időt?

Fogadóórám volt, ahol rendre lejegyzem a kockás füzetembe, hogy mikor ül be valaki, mikor távozik, és mit mond. Sokan vártak még rám, és marha ideges voltam, mikor hagyja már abba. Ráadásul nem volt világos, hogy mit akar. És ez a végére sem derült ki. Beszélt Erdoganról és Putyinról, és mellékesen kijelentette, hogy élete fő célja Orbán Viktor leváltása, ennek kapcsán felvetette, hogy ha netán a Fidesz miniszterelnök-jelöltje akarok lenni, akkor dolgozzunk össze. Ezen a ponton szólaltam meg először, mégpedig azt mondtam, hogy „nem tudok arról, hogy én le akarnám váltani Orbán Viktort”. De ő csak darálta tovább, egészen a hatvanharmadik percig. Ekkor ismét megszólalhattam: „Polgármester úr, ha be tetszett fejezni, árulja el nekem, kérem, hogy mi a terve?” Rám nézett: „Mivel mi a tervem?” Mire én: „Hát, a várossal. Ön mégiscsak Hódmezővásárhely polgármestere.” Annyit felelt, hogy neki az egész országgal vannak tervei.

Kint újságírók vártak ránk, tartottunk szépen közös sajtótájékoztatót, ahol én nem zártam ki a későbbi párbeszéd lehetőségét, és mondtam, ha már én vagyok a parlamenti képviselő, ő pedig a polgármester, maradjunk kapcsolatban, majd lesz valahogy. Ő is valami ilyesmi korrekt szöveggel állt elő. Aztán hazament, és még akkor este egy Facebook-élő bejelentkezésben lehordott mindenféle tróger bűnözőnek. Pár órával azután, hogy a város érdekében kezet fogtunk.

Na, ekkor döntöttem el, hogy ez a pali komolytalan, hagyjuk a fenébe. Azóta sem foglalkozom vele.

Nem lehet vele beszélgetni, mert nem hallgatja meg a másik felet, csak mondja a magáét.

MZP-t ismerik: a fazon, aki hónapokon át SEMMIBE VETTE a polgármesteri megbizatását.

MZP egyenes jellemű?

Dzsingisz kán szelíd?
Mahatma Gandhi vérszomjas?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés