A belorusz határőrség szerint a lengyelek fémgolyókkal támadják őket

2022. április 12. 6:24
Vasárnap a lengyel határőrség vádolta azzal a fehéroroszokat, hogy köveket dobáltak és lézerrel támadták a lengyel járőröket.

A belorusz határőrség azzal vádolja a lengyel határőrséget, hogy „törvénytelen cselekményeket” követtek el egy Breszt városához közeli ellenőrzőponton és többek közt csúzliból lőttek rájuk fémgolyókat. A lengyel fél tagadja, hogy ilyen történt volna – írta meg az Euronews értesüléseire hivatkozva a 444.hu.

„Április 10-11-én éjjel lengyel katonák lőttek a fehérorosz közúti ellenőrző pontra, Peszcsatkára. A biztonsági erők megpróbálták stroboszkóppal elvakítani a fehérorosz határőröket” – áll a közleményükben. A portálon azt írják: a Fehérorosz Állami Határbizottság által megosztott videón egy fegyveres személy villogott a kamera felé. Ezután egy másik személy látszólag csúzlival lőtt át a határon. A terület ellenőrzése során a fehérorosz határőrség a határfalakon sérüléseket, valamint fémgolyókat talált, a lengyel felet tájékoztatták a határincidensről – tette hozzá a hatóság. 

„Nem kommentáljuk a fehérorosz fél által közzétett anyagokat. Sok jel utal arra, hogy az elmúlt hónapokban a fehérorosz szolgálatok által közzétett információk egy részét manipulálták. A határőrök sem tegnap este, sem a közelmúltban nem adtak le lövéseket, és nem használtak csúzli típusú eszközöket sem, ilyenek nincsenek a felszerelésünkben” – mondta a lengyel határőrség szóvivője.

Ugyanakkor vasárnap a lengyel határőrség vádolta azzal a fehéroroszokat, hogy köveket dobáltak és lézerrel támadták a lengyel járőröket, amikor menekültek egy csoportja megpróbált belépni az országba. 

Fotó: Maciej Luczniewski / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Összesen 27 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés